Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Detta recept på lamm passar perfekt till påsk. Till lammrostbiffen rostar du grönsaker som rödbetor och potatis i ugn. Servera påsklammet med en härligt smakrik balsamicosky gjord på balsamvinäger och hönsbuljong.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky

Ingredienser

4 portioner
600 g lammrostbiff
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
200 g haricots verts (bönor)

Rostade grönsaker

900 g potatis, gärna sparrispotatis
2 rödlökar
350 g färska rödbetor
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Balsamicosky

1 1/2 msk socker
4/5 dl balsamvinäger
1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vatten

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Verkar vara ett gott och lättlagat recept. Om ni har lammrostbiff till rimligt pris blir det nog detta jag lagar till påskdagen

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2207 KJ / 527 kCal

Testa liknande recept

  • Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad