Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Perfekt påskmiddag är skivad kalkon varvad med ugnsbakad rotselleri på fat. Och ölkorv, riven halloumi och gräslök på toppen gör sitt för både utseende och smak. Kronan på verket blir örtdressingen med dragon, körvel och citron. En smakrik och lättlagad rätt.

Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing

Ingredienser

8 portioner
1 kg rotselleri
1 msk olivolja
salt
peppar
ca 1 kg färdigkokt påskskinka av kalkon
2 ölkorvar
150 g halloumi
1 kruka gräslök

Örtdressing

1 kruka dragon
1 kruka körvel
skal från 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
4 msk olivolja

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1707 KJ / 407 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater7.8 g
Protein36.1 g

Testa liknande recept

  • Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
    Betyg 3.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsstekt kalkon med saffran & citron
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pesto och kalkon på majskaka
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta med tomatsås och rökt kalkon
    Betyg 4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad