Pere alla bella elena

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Pere alla bella elena

Pere alla bella elena är en läcker efterrätt för dig som gillar päron och choklad. Koka päronen mjuka i en lag av socker, citron, vin och vatten och ringla över en chokladsås av mjölk, äggulor, socker, vetemjöl och kakao. Jättegott med glass till.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Pere alla bella elena

Ingredienser

6 portioner
6 - 8   päron (t ex conference eller kaiser alexander)

Lag

1 l  vatten
6 msk  socker
2 1/2 dl  torrt vin
1 dl  färskpressad citronjuice

Chokladsås

2 1/2 dl  mjölk (3%)
2   äggulor
1 1/2 dl  socker
1/2 dl  vetemjöl
1/2 dl  kakao

Till servering

några myntablad till garnering
ev glass

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och bjud med mjölkfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Amarettopäron i mikrougn
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glöggkokta päron med cheddar 
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lufttorkad skinka med päronsalsa
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med ingefära och stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga