Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pere alla bella elena

Pere alla bella elena är en läcker efterrätt för dig som gillar päron och choklad. Koka päronen mjuka i en lag av socker, citron, vin och vatten och ringla över en chokladsås av mjölk, äggulor, socker, vetemjöl och kakao. Jättegott med glass till.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen. Skär bort en tunn skiva i bottnen så att päronen står stadigt.
  2. Lag: Lägg päronen i en kastrull och häll på vattnet, det ska precis täcka. Tillsätt övriga ingredienser till lagen. Koka päronen mjuka. Kontrollera med en tandpetare. Det tar 10-30 minuter, beroende på hur mogna päronen är.
  3. Chokladsås: Värm upp mjölken i en kastrull, den får inte koka.
  4. Blanda äggulor, socker, mjöl och kakao i en annan kastrull. Blanda försiktigt ner mjölken i kakaoblandningen på svag värme. Rör om hela tiden. Såsen ska bli helt slät. När såsen kokat upp är den klar. Om såsen känns för tjock, späd med mer mjölk.
  5. Till servering: Låt såsen svalna något. Ringla den över päronen. Garnera med myntablad. Servera med glass.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och bjud med mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 päron (t ex conference eller kaiser alexander)
Lag
  • 1 l vatten
  • 6 msk socker
  • 2 1/2 dl torrt vin
  • 1 dl färskpressad citronjuice
Chokladsås
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
Till servering
  • några myntablad till garnering
  • ev glass
Lägg till i inköpslistan