Päronsoppa

Betyg 3.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Päronsoppa

Denna härliga päronsoppa är en spännande och annorlunda dessert för den som vill prova något nytt. Soppan gör sig bäst väl kyld serverad med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. En italiensk biscotti blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Päronsoppa

Ingredienser

4 portioner
4 stora päron
3 dl vatten
1 dl socker
juicen av 2 lime
3 droppar grön karamellfärg
2 msk Xanté (päronkonjak)
1 paket valfri sorbet
citronmeliss
havreflarn eller biscotti

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Suverän dessert! Lättlagad och god! Vill man ha en lite syrligare dessert tar man Kaktus/Lime-sorbet, vill man ha den lite sötare kan man ta vaniljglass. Skippa ev. Xantén för barnen älskar också soppan.

    Magnus

  • Mycket god soppa! Passar bra som en "lätt" avslutning på en middag. Det krävs dock något knaprigt till, jag rekomenderar mandelbiscotti.

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi1247 KJ / 299 kCal
Fett1 g
Kolhydrater69 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Sorbet med prosecco
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Posset Brûlée med blodapelsin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Färsk frukt med lime och mynta
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad