Päronsoppa

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
2
Päronsoppa

Denna härliga päronsoppa är en spännande och annorlunda dessert för den som vill prova något nytt. Soppan gör sig bäst väl kyld serverad med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. En italiensk biscotti blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Päronsoppa

Ingredienser

4 portioner
4 stora päron
3 dl vatten
1 dl socker
juicen av 2 lime
3 droppar grön karamellfärg
2 msk Xanté (päronkonjak)
1 paket valfri sorbet
citronmeliss
havreflarn eller biscotti

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Suverän dessert! Lättlagad och god! Vill man ha en lite syrligare dessert tar man Kaktus/Lime-sorbet, vill man ha den lite sötare kan man ta vaniljglass. Skippa ev. Xantén för barnen älskar också soppan.

Magnus

2010-01-11

Mycket god soppa! Passar bra som en "lätt" avslutning på en middag. Det krävs dock något knaprigt till, jag rekomenderar mandelbiscotti.

Sara

2006-10-21

Näringsvärde per portion

Energi1247 KJ / 299 kCal
Fett1 g
Kolhydrater69 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Fruktsallad med After Eight-fluff
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronpizza med kolasås och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron med frön & nötter
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sorbet med prosecco
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga