Päronsoppa
Denna härliga päronsoppa är en spännande och annorlunda dessert för den som vill prova något nytt. Soppan gör sig bäst väl kyld serverad med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. En italiensk biscotti blir pricken över i!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 stora päron
3 dl vatten
1 dl socker
juicen av 2 lime
3 droppar grön karamellfärg
2 msk Xanté (päronkonjak)
1 paket valfri sorbet
citronmeliss
havreflarn eller biscotti
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1247 KJ / 299 kCal
Fett1 g
Kolhydrater69 g
Protein2 g
Kommentarer
Suverän dessert! Lättlagad och god! Vill man ha en lite syrligare dessert tar man Kaktus/Lime-sorbet, vill man ha den lite sötare kan man ta vaniljglass. Skippa ev. Xantén för barnen älskar också soppan.
Magnus
2010-01-11Mycket god soppa! Passar bra som en "lätt" avslutning på en middag. Det krävs dock något knaprigt till, jag rekomenderar mandelbiscotti.
Sara
2006-10-21