Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päronsoppa

Denna härliga päronsoppa är en spännande och annorlunda dessert för den som vill prova något nytt. Soppan gör sig bäst väl kyld serverad med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. En italiensk biscotti blir pricken över i!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och tärna päronen. Koka päron, vatten, socker och limejuice i 10 minuter. Låt svalna.
  2. Mixa soppan slät med stavmixer och droppa i karamellfärgen tillsammans med päronkonjaken.
  3. Servera soppan väl kyld med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. Havreflarn eller biscotti, är gott att knapra på till.

För alla

Fri från gluten, mjölk, laktos och ägg under förutsättning att man väljer tillbehör som passar, t ex glutenfria havreflarn och mjölk-/äggfri sorbet och kaka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora päron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • juicen av 2 lime
  • 3 droppar grön karamellfärg
  • 2 msk Xanté (päronkonjak)
  • 1 paket valfri sorbet
  • citronmeliss
  • havreflarn eller biscotti
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1247 kJ / 299 kCal