Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kalkonmousse på endive

Tilltalande kalkonmousse med en pigg smak av madeira. lägg upp moussen på ett endiveblad och garnera med strimlor av stekt parmaskinka och päron. En förstklassigt litet tilltugg att servera före maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa pastej, madeira och grädde till mousse. Ställ kallt.
  2. Knaperstek parmaskinkan. Strimla när den kallnat.
  3. Ta isär endiven och skär ev till bladen. Skär strimlor av päronet.
  4. Lägg upp en liten klick mousse på vare blad och garnera med päron- och parmastrimlor.

För alla

Läs noga ingredienserna på kalkon- och kycklingpastej. I övrigt är rätten fri från ägg och gluten men innehåller mjölkprotein och laktos.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 100 g kalkon- pastej eller kycklingpastej (finns färdig i ask)
  • 2 msk madeira
  • 2 msk grädde
  • ca 2 skivor parmaskinka
  • 1 endive
  • 1/4 päron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer