Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lingon och äppelpaj

Äppelpaj har nog alla ätit någon gång, men hur många har haft lingon i? Lingon och äppelpaj är en underbar liten paj där de syrliga lingonen, fräscha äpplena och det söta, krispiga havregrynstäcket blir en fest för smaklökarna. Himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg äpple och lingon i en ugnssäker form och blanda med sockret.
  3. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, kanel och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över äpplena och lingonen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Vispa grädden och servera till pajen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och s k ren havre.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • ca 3 dl frysta lingon
  • 1/2 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker eller råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2348 kJ / 562 kCal