Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päron- och lingonpaj

Sagolikt gott när gryniga päron möter syrliga lingon i en härlig smulpaj. Kardemumman ger pajen en egensinnig prägel som gör sig särskilt fint till päronen. Serveras med fluffig grädde, en riktig njutning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär päronen i klyftor.
  3. Lägg päron och lingon i en ugnssäker form.
  4. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, kardemumma och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över päronen och lingonen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Vispa grädden och servera till pajen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och havregryn.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.  Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 päron
  • 1 1/2 dl lingon
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker eller råsocker
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 562 kCal