Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hallonpaj med kokossocker

Härlig smulpaj med färska eller frusna hallon, sötad med honung och kokossocker. I den här smuldegen har vi använt havregryn istället för vetemjöl och mindre smör. Lite nyttigare och jättegott! Finns det något som låter mer lockande än en nybakt hallonpaj till fikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Fyllning: Blanda hallon med kokossocker och potatismjöl och häll bären i en pajform.
  3. Smuldeg: Blanda alla ingredienser till smuldegen. Tillsätt mer vatten om den blir torr. Häll smulet på hallonen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  4. Till servering: Servera med glass eller yoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn från ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass/yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och but ut glassen/yohurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Fyllning
  • 500 g hallon
  • 3 msk kokossocker
  • 1 msk potatismjöl
Smuldeg
  • 4 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk vatten
Till servering
  • glass eller grekisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Glass Chocolate/Strawberry/Vanilla

15 % rabatt

Oatly 0,5 Liter

Mer info