Hallonpaj med kokossocker

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
0
Hallonpaj med kokossocker

Härlig smulpaj med färska eller frusna hallon, sötad med honung och kokossocker. I den här smuldegen har vi använt havregryn istället för vetemjöl och mindre smör. Lite nyttigare och jättegott! Finns det något som låter mer lockande än en nybakt hallonpaj till fikat!

Hallonpaj med kokossocker

Ingredienser

10 bitar

Fyllning

500 g  hallon
3 msk  kokossocker
1 msk  potatismjöl

Smuldeg

4 dl  havregryn
1 tsk  vaniljsocker
75 g  smör
2 msk  flytande honung
1 msk  vatten

Till servering

glass eller grekisk yoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn från ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass/yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och but ut glassen/yohurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Nyttigare rabarberpaj
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smulpaj
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappas paj
Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.5 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Daim sandwich
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga