Hallonpaj med kokossocker

4
0
Hallonpaj med kokossocker

Härlig smulpaj med färska eller frusna hallon, sötad med honung och kokossocker. I den här smuldegen har vi använt havregryn istället för vetemjöl och mindre smör. Lite nyttigare och jättegott! Finns det något som låter mer lockande än en nybakt hallonpaj till fikat!

Skriv ut
Hallonpaj med kokossocker

Ingredienser

10 bitar

Fyllning

500 g
hallon
3 msk
kokossocker
1 msk
potatismjöl

Smuldeg

4 dl
havregryn
1 tsk
vaniljsocker
75 g
smör
2 msk
flytande honung
1 msk
vatten

Till servering

glass eller grekisk yoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn från ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass/yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och but ut glassen/yohurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept