Päronpaj med mandel och honung

5
0
Päronpaj med mandel och honung

Ljuvlig dessert! Päronpaj med mandel och honung är fantastiskt gott och blir en suverän avslutning på middagen. Till efterätten serverar du vispad grädde med riven choklad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Päronpaj med mandel och honung

Ingredienser

6 portioner
5
päron
1/2 dl
honung

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
175 g
smör
1
äggula
1 msk
kallt vatten

Fyllning

100 g
mandelmassa
2
ägg
2 dl
mjölk

Till servering

florsocker
vispad grädde
riven choklad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg och använd receptet i övrigt.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt mjölkalternativ, t ex Solhavre eller rismjölk. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2690 KJ / 640 kCal
Fett 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept