Päronpaj med mandel och honung | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päronpaj med mandel och honung

Ljuvlig dessert! Päronpaj med mandel och honung är fantastiskt gott och blir en suverän avslutning på middagen. Till efterätten serverar du vispad grädde med riven choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen och ställ i kyl i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kavla ut pajdegen på plastfilm och fodra en smord pajform med degen. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg dem i pajformen och häll över honungen.
  4. Baka pajen i 20 minuter - tills den fått färg. Om det bildas saft, häll av den.
  5. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
  6. Fyllning: Riv mandelmassan och vispa ihop med ägg och mjölk. Häll blandningen över pajen och grädda i ytterligare 45 minuter, tills den har stelnat och fått fin färg.
  7. Till servering: Pudra över florsocker. Servera vispad grädde toppad med riven choklad till.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg och använd receptet i övrigt.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt mjölkalternativ, t ex Solhavre eller rismjölk. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 päron
  • 1/2 dl honung
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
Till servering
  • florsocker
  • vispad grädde
  • riven choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 640 kCal
Fett: 42 g
Läs mer om näringsvärden