Päronpaj med mandel och honung

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Päronpaj med mandel och honung

Ljuvlig dessert! Päronpaj med mandel och honung är fantastiskt gott och blir en suverän avslutning på middagen. Till efterätten serverar du vispad grädde med riven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Päronpaj med mandel och honung

Ingredienser

6 portioner
5   päron
1/2 dl  honung

Pajdeg

3 dl  vetemjöl
175 g  smör
1   äggula
1 msk  kallt vatten

Fyllning

100 g  mandelmassa
2   ägg
2 dl  mjölk

Till servering

florsocker
vispad grädde
riven choklad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg och använd receptet i övrigt.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt mjölkalternativ, t ex Solhavre eller rismjölk. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Mycket god

Elisabet

2023-05-03

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett42 g

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronpajer med vaniljgrädde
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enklaste mandeltårtan
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbs- och mandeltartelette
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aprikospaj med mandelmassa
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga