Päronpaj med mandel och honung

Ljuvlig dessert! Päronpaj med mandel och honung är fantastiskt gott och blir en suverän avslutning på middagen. Till efterätten serverar du vispad grädde med riven choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Ingredienser
6 portioner
5 päron
1/2 dl honung
Pajdeg
3 dl vetemjöl
175 g smör
1 äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning
100 g mandelmassa
2 ägg
2 dl mjölk
Till servering
florsocker
vispad grädde
riven choklad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg och använd receptet i övrigt.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt mjölkalternativ, t ex Solhavre eller rismjölk. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett42 g
Kommentar
Mycket god
Elisabet
2023-05-03