Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Päronpajer med vaniljgrädde

Små päronpajer med vaniljgrädde och rostade pinjefrön. Fyllningen med päron och mandelmassa passar fint ihop. De här pajerna är inte så stora, men räcker långt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. 
  3. Dela degen i 8 lika stora bitar (för 8 st), tryck ut degen i små portionsformar av aluminium. Ställ dem i kylskåp under tiden fyllningen förbereds.
  4. Fyllning: Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Sjud tills päronen börjar mjukna. Riv mandelmassan.
  5. Fördela mandelmassan i mitten av formarna. Lägg på päronbitarna.
  6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt formarna kallna på galler.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vispa grädden med vaniljsockret. 
  8. Till servering: Servera med vaniljgrädde och rostade pinjenötter.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ
Gör äggfri: kontrollera innehållet i mandelmassan.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Deg
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 8 msk vetemjöl
Fyllning
  • 4 päron
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa
Till servering
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1348 kJ / 322 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer