Päronpajer med vaniljgrädde
Små päronpajer med vaniljgrädde och rostade pinjefrön. Fyllningen med päron och mandelmassa passar fint ihop. De här pajerna är inte så stora, men räcker långt.
Ingredienser
8 st
Deg
50 g smör eller margarin
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
8 msk vetemjöl
Fyllning
4 päron
2 msk vatten
1/2 dl strösocker
100 g mandelmassa
Till servering
2 msk pinjenötter
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ
Gör äggfri: kontrollera innehållet i mandelmassan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1348 KJ / 322 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater31 g
Protein3.4 g
Kommentarer
Mycket god! Jag har gjort denna paj flera ggr och de jag bjudit har sagt att de tycker den är god. Går utmärkt att frysa.
Elisabeth
2014-02-09Mycket gott!
Maria
2013-04-01