Päronpaj med mandel och honung

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Päronpaj med mandel och honung

Ljuvlig dessert! Päronpaj med mandel och honung är fantastiskt gott och blir en suverän avslutning på middagen. Till efterätten serverar du vispad grädde med riven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Päronpaj med mandel och honung

Ingredienser

6 portioner
5 päron
1/2 dl honung

Pajdeg

3 dl vetemjöl
175 g smör
1 äggula
1 msk kallt vatten

Fyllning

100 g mandelmassa
2 ägg
2 dl mjölk

Till servering

florsocker
vispad grädde
riven choklad

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket god

    Elisabet

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett42 g

Testa liknande recept

  • Päronflarn
    Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enklaste mandeltårtan
    Betyg 3.1 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronpajer med vaniljgrädde
    Betyg 3.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk råbiff
    Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varma päron på nytt sätt
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aprikospaj med mandelmassa
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad