Päronmos med citron och kanel

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
1
Päronmos med citron och kanel

Lent och sött päronmos som får en friskhet från citronen samt en god smak från kanelstången. Använd riktigt mogna päron så blir moset som allra bäst. Det är lite socker i moset och därför förvaras det bäst i frysen. Päronmoset passar till både frukostgröten och andra rätter där du i vanliga fall serverar äppelmos

Päronmos med citron och kanel

Ingredienser

8 dl
skal och saft av 1 citron
1/2 dl vatten
3 kanelstänger
2 kg mogna päron
1 dl strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Men om jag använder syltsocker så blir väl hållbarheten längre i kylen?

Karin

2023-09-19

Hej Karin! Vi rekommenderar att använda strösocker till mos. Får du mos över så går det jättebra att frysa in. Det går såklart bra att välja syltsocker (för längre hållbarhet) men då blir konsistensen mer som sylt/marmelad, inte mos. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-19

Näringsvärde per dl

Energi753 KJ / 180 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater40 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelkokta päron med vaniljfärskost
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga