Ingefärspäron med kanel och mynta

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
2
Ingefärspäron med kanel och mynta

Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.

Ingefärspäron med kanel och mynta

Ingredienser

4 portioner
1/2   citron
1 msk  strimlad, färsk ingefära
5 dl  vatten
5 dl  strösocker
2   kanelstänger
2   kvistar mynta
4   päron

Till servering

vaniljglass
färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra, väl avvägda smaker. Hållbara i kyl, flera veckor!

Anna-lisa

2023-10-05

Alldeles för mycket socker enligt receptet. Räcker med 1,5 dl socker. Behövs även syra. Lade till saften från 1,5 citron. Har även testat med att lägga till apelsinskal+lite saft, anis, citrongräs och torkad chili med mycket lyckat resultat.

Veronica

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pocherade päron med yoghurt
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktigt te
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga