Ingefärspäron med kanel och mynta

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
2
Ingefärspäron med kanel och mynta

Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.

Ingefärspäron med kanel och mynta

Ingredienser

4 portioner
1/2   citron
1 msk  strimlad, färsk ingefära
5 dl  vatten
5 dl  strösocker
2   kanelstänger
2   kvistar mynta
4   päron

Till servering

vaniljglass
färsk mynta

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glassen mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra, väl avvägda smaker. Hållbara i kyl, flera veckor!

Anna-lisa

2023-10-05

Alldeles för mycket socker enligt receptet. Räcker med 1,5 dl socker. Behövs även syra. Lade till saften från 1,5 citron. Har även testat med att lägga till apelsinskal+lite saft, anis, citrongräs och torkad chili med mycket lyckat resultat.

Veronica

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pocherade päron med yoghurt
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aprikos- och äppelkompott med yoghurt
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktigt te
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga