Ingefärspäron med kanel och mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefärspäron med kanel och mynta

Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronen och riv skalet. Skala och strimla ingefäran. Koka upp vatten, socker, citronskal, ingefära, kanel och mynta.
  2. Skala päronen och ta bort kärnhuset underifrån med en potatisskalare eller ett kuljärn. Sjud päronen mjuka i kryddlagen på svag värme ca 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  3. Till servering: Servera med vaniljglass, mynta och hasselnötter.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glassen mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 citron
  • 1 msk strimlad, färsk ingefära
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 kvistar mynta
  • 4 päron
Till servering
  • vaniljglass
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1392 kJ / 333 kCal