Ingefärspäron med kanel och mynta

78
1
Ingefärspäron med kanel och mynta

Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.

Ingefärspäron med kanel och mynta

Ingredienser

4 portioner
1/2 citron
1 msk strimlad, färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl strösocker
2 kanelstänger
2 kvistar mynta
4 päron

Till servering

vaniljglass
färsk mynta

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glassen mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentar

Veronica

2020-12-22

Alldeles för mycket socker enligt receptet. Räcker med 1,5 dl socker. Behövs även syra. Lade till saften från 1,5 citron. Har även testat med att lägga till apelsinskal+lite saft, anis, citrongräs och torkad chili med mycket lyckat resultat.

Näringsvärde per portion

Energi 1392 KJ / 333 kCal
Fett 9 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden