Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
4
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Festlig avslutning på middagen. Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta är precis lika gott som det låter! Ingefära och kanelstång ger päronen fantastisk doft och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Ingredienser

6 portioner
1 l  vatten
1 l  strösocker
rivet skal från 1/2   citron
ca 10 cm  färsk ingefära
4   kanelstänger
6   päron

Till servering

färsk mynta
vaniljglass

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer specialglass utan mjölk respektive ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Det blir väldigt mycket lag till få päron. Jag kokade 12 halva päron och la in. Och lagen räckt gott och väl.

Josefine

2023-09-24

En god och enkel rätt. Nyttig och billig. Man kan enkelt göra små ändringar på ingridienserna efter behag.

Pasi

2009-01-26

Ett tips är att återanvända lagen och använda i en Fruktsallad

Pasi

2009-01-26

Näringsvärde per portion

Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smaksatt glass med saffran
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga