Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

(3)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Festlig avslutning på middagen. Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta är precis lika gott som det låter! Ingefära och kanelstång ger päronen fantastisk doft och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 l vatten
  • 1 l strösocker
  • rivet skal från 1/2 citron
  • ca 10 cm färsk ingefära
  • 4 kanelstänger
  • 6 päron
Till servering
  • färsk mynta
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker och citronskal. Tillsätt skalad och skivad ingefära samt kanelstängerna.
  2. Skala päronen och ta bort kärnhuset underifrån med en potatisskalare eller ett kuljärn. Sjud päronen mjuka i kryddlagen på låg värme i ca 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  3. Lägg upp päronen och dekorera med färsk mynta. Servera med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer specialglass utan mjölk respektive ägg.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 10 g
Energi
1090 kJ / 260 kCal
Läs mer om näringsvärden