Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Festlig avslutning på middagen. Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta är precis lika gott som det låter! Ingefära och kanelstång ger päronen fantastisk doft och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
6 portioner
1 l vatten
1 l strösocker
rivet skal från 1/2 citron
ca 10 cm färsk ingefära
4 kanelstänger
6 päron
Till servering
färsk mynta
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Det blir väldigt mycket lag till få päron. Jag kokade 12 halva päron och la in. Och lagen räckt gott och väl.
Josefine
2023-09-24En god och enkel rätt. Nyttig och billig. Man kan enkelt göra små ändringar på ingridienserna efter behag.
Pasi
2009-01-26Ett tips är att återanvända lagen och använda i en Fruktsallad
Pasi
2009-01-26