Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

En fin päronmarmelad lyfter dessertostarna på ostbrickan. Färsk rosmarin ger en kryddig ton till marmeladen och pinjenötterna gör att den passar extra bra till ost med nötiga smaker som camembert. Päronmarmeladen är ett utmärkt tillbehör även till smakstarkare ostar som grönmögelost och chèvre.

Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

Ingredienser

3 dl
1 kvist färsk rosmarin
2 fasta päron t ex Conference
2 dl syltsocker med pektin
1/2 dl pinjenötter

Till servering

dessertostar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Marmeladen har inte stelnat!

    Kerstin

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per deciliter.
Energi1512 KJ / 361 kCal
Fett6.9 g
Kolhydrater70.9 g
Protein1.8 g

Testa liknande recept

  • Päronmarmelad med lime
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron- och konjaksmarmelad
    Betyg 3.7 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med ingefära
    Betyg 4 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med rosmarin
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med vanilj
    Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad