Päronmarmelad med citron och vanilj
Päronmarmelad med citron och vanilj, marmeladen med det lilla extra för frukosten. Söta päron med vanilj och syrlig citron får du en härligt skön kombination av i den här päronmarmeladen.
Ingredienser
1 sats
1 kg päron
1 citron
2 msk äkta vaniljsocker
4 dl socker
1/2 påse certo pektin (äppelpektin)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Världens godaste marmelad!
Hilda
2021-03-11Hur länge kan man förvara dem i kyl?
Mona
2018-09-16Hej Mona! Hållbarheten är förknippad med många olika saker, hur fräsch frukt man använder och hygien vid kokning och väl rengjorda burkar. Hållbarheten påverkas också av mängden socker, eventuellt konserveringsmedel och hur man förvarar burkarna. Upp till 6 månader i kylskåp borde inte vara något problem. Går även bra att frysa ner. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-19Jättegott, men fick kokalängre pga hårda päron. Ska äta den till ost!
Tina
2018-08-27