Päronmarmelad med citron och vanilj

Päronmarmelad med citron och vanilj, marmeladen med det lilla extra för frukosten. Söta päron med vanilj och syrlig citron får du en härligt skön kombination av i den här päronmarmeladen.

Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stVärldens godaste marmelad!
Hilda
Hur länge kan man förvara dem i kyl?
Mona
Hej Mona! Hållbarheten är förknippad med många olika saker, hur fräsch frukt man använder och hygien vid kokning och väl rengjorda burkar. Hållbarheten påverkas också av mängden socker, eventuellt konserveringsmedel och hur man förvarar burkarna. Upp till 6 månader i kylskåp borde inte vara något problem. Går även bra att frysa ner. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jättegott, men fick kokalängre pga hårda päron. Ska äta den till ost!
Tina
Hej Åke! De ska med päron och vaniljsocker i punkt 3. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Vad ska man göra med citronskalen? Det står strimla men sedan lägger man bara saften och päron och socker i grytan, skalen blir bara liggandes...
Åke
Hej Susan! Trist att du ej hittat det. Men prata gärna med ngn i butiken och fråga om de har det eller kan ta hem till dig! Hälsningar Michelle
Ica-köket
I receptet står att man ska ha Certo pektin i marmeladen. Säg mig då: var får jag tag i det? Jag har letat, men inte hittat.
Susan
Marmeladen blev riktigt god! Smakar både citron och päron. Jag rev citronskalet mot ett litet rivgärn istället för att strimla skalet.
Emelie