Päronkompott

Har du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Energi603 KJ / 144 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater32 g
Protein1 g
Kommentarer
7 stInget vatten,räckte med citronsaften.Kokade 25 min och tillsatte sen potatismjöl utrört i kallt vatten.Blev perfekt och mycket gott.
Pia
Låt bli att tillsätta vatten. Då slipper du sätta mjöl till frukten. Den ska ju koka på svag värme och då räcker citronjuicen utmärkt. I alla fall till mina päron.
Eva
Dottern och jag älskar denna. Jag reder den dock alltid med 1-2msk majsmjöl/maizena när jag har stängt av värmen. Kompotten är känsligare än annat med kokning så fort redningen tillsätts blir väldigt lätt klumpig.
Thijmen