Päronkaka

Betyg 4.1 av 5.102 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Päronkaka

Baka en saftig päronkaka med mandelmassa som dessutom är glutenfri. Den är både enkel att baka och vacker att titta på. Servera med lättvispad grädde eller glass, perfekt när du vill bjuda på glutenfritt fika.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Päronkaka

Ingredienser

8-10 bitar
500 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 msk finrivet citronskal
3 päron
florsocker (till garnering)

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Tog också hälften av mandelmassan och ersatte den andra hälften med mandelmjöl, lade till 1 msk moscovadosocker. Kakan blev mycket god och ännu bättre efter 1-2 dagar. Nästan som en mazarinkaka. : D

    Jytte

  • Kakan uppskattades mycket till farsdag både av stora som små. Bytte ut 500 g mandelmassa mot 400g och sedan knappt 100 g mandelmjöl. Mortlade kardemummakärnor och hade på innan gräddning. 2 större conference- päron räckte. Körde varmluftsugn i 35 minuter, då var den fortfarande kladdig i mitten. Sen fick den stå till sig några timmar. Vaniljglass o en klick grädde till👌

    Kerstin

  • Kan man byta ut mandelmassan mot mandelmjöl?

    Karin

    Hej Karin! det borde gå fint. Jaana har ju bytt hälften av mandelmassan och det blev ju toppen. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jag tog hälften mandelmassa och hälften mandelmjöl. Sååå god den blev! Tack för alla dessa glutenfria recept 😊

    Jaana

  • Tänkte baka denna kaka men ser inget svar från Redaktionen på frågorna nedan ang tid och temperatur i ugn samt om den ska vara som en kladdkaka? Vad säger ni?

    Lisbeth

    Tack Lisbeth för din kommentar! Vi har uppdaterat i texten att kakan ska vara lite kladdig i mitten och att den ska få lite färg. Men alla ugnar är olika vilket kan ge relativt stora skillnader i gräddningstid. Det är alltid bra att hålla lite koll i ugnen och öka eller minska tiden beroende på hur just din ugn är. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Ska det inte vara något Mjöl i ?

    Karin

    Hej Karin! Nej, inte i detta recept. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Så himla god och enkel att göra! Vände päronen i lite kardemumma, tillsatte även lite mandelmjöl. En klar favoritkaka!

    Åse

  • Superlätt att göra och väldigt god!

    Kristina

  • Så himla saftig och god! Om den blir för vattnig blandar jag i lite mandelmjöl, det blir toppen!

    Rebecca

  • Jättegod kaka och enkel att göra. Jag funderar bara om den ska vara typ som kladdkaka i konsistensen eller om jag gräddade för kort tid??

    Annica

Näringsvärde per bit

Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Inkokta päron med stjärnanis
    Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronkompott
    Betyg 4.4 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med ingefära
    Betyg 4 av 5.153 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med vanilj
    Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronkaka med kardemumma
    Betyg 4.4 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad