Päronkaka

Baka en saftig päronkaka med mandelmassa som dessutom är glutenfri. Den är både enkel att baka och vacker att titta på. Servera med lättvispad grädde eller glass, perfekt när du vill bjuda på glutenfritt fika.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein10 g
Kommentarer
26 stTog också hälften av mandelmassan och ersatte den andra hälften med mandelmjöl, lade till 1 msk moscovadosocker. Kakan blev mycket god och ännu bättre efter 1-2 dagar. Nästan som en mazarinkaka. : D
Jytte
Kakan uppskattades mycket till farsdag både av stora som små. Bytte ut 500 g mandelmassa mot 400g och sedan knappt 100 g mandelmjöl. Mortlade kardemummakärnor och hade på innan gräddning. 2 större conference- päron räckte. Körde varmluftsugn i 35 minuter, då var den fortfarande kladdig i mitten. Sen fick den stå till sig några timmar. Vaniljglass o en klick grädde till👌
Kerstin
Kan man byta ut mandelmassan mot mandelmjöl?
Karin
Hej Karin! det borde gå fint. Jaana har ju bytt hälften av mandelmassan och det blev ju toppen. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Jag tog hälften mandelmassa och hälften mandelmjöl. Sååå god den blev! Tack för alla dessa glutenfria recept 😊
Jaana
Tänkte baka denna kaka men ser inget svar från Redaktionen på frågorna nedan ang tid och temperatur i ugn samt om den ska vara som en kladdkaka? Vad säger ni?
Lisbeth
Tack Lisbeth för din kommentar! Vi har uppdaterat i texten att kakan ska vara lite kladdig i mitten och att den ska få lite färg. Men alla ugnar är olika vilket kan ge relativt stora skillnader i gräddningstid. Det är alltid bra att hålla lite koll i ugnen och öka eller minska tiden beroende på hur just din ugn är. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ska det inte vara något Mjöl i ?
Karin
Hej Karin! Nej, inte i detta recept. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Så himla god och enkel att göra! Vände päronen i lite kardemumma, tillsatte även lite mandelmjöl. En klar favoritkaka!
Åse
Superlätt att göra och väldigt god!
Kristina
Så himla saftig och god! Om den blir för vattnig blandar jag i lite mandelmjöl, det blir toppen!
Rebecca
Jättegod kaka och enkel att göra. Jag funderar bara om den ska vara typ som kladdkaka i konsistensen eller om jag gräddade för kort tid??
Annica