Päronjärpar med julsmak
Ett nytt recept på järpar är dessa päronjärpar med dofter av jul. Du låter köttfärsen få smak av ingefära, kanel och nejlikor innan färsen vänds omkring klyftade päronbitar. Järparna blir otroligt saftiga och smakrika.
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 800 g)
2 små päron
400 g köttfärs
1 ägg
2 - 2 1/2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
2 krm malda nejlikor
1 msk flytande margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 585 kCal
Fett19.3 g
Kommentar
Päronet ger en saftig brytning och kryddorna ger en god smak. En kul variant av järpar!
Irja
2005-03-01