Päronjärpar med julsmak

6
1
Päronjärpar med julsmak

Ett nytt recept på järpar är dessa päronjärpar med dofter av jul. Du låter köttfärsen få smak av ingefära, kanel och nejlikor innan färsen vänds omkring klyftade päronbitar. Järparna blir otroligt saftiga och smakrika.

Päronjärpar med julsmak

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 800 g)
2 små päron
400 g köttfärs
1 ägg
2 - 2 1/2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
2 krm malda nejlikor
1 msk flytande margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek järparna i mjölkfritt margarin i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: ersätt ägget med 1 kokt, kall mosad potatis (för 4 port) om du inte tål ägg.

Gör så här

Tips

Om du har tid kan du göra dubbel sats av järparna och låta hälften kallna. Gott att skiva och ha på "uppesittarmackan".

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Irja

2005-03-01

Päronet ger en saftig brytning och kryddorna ger en god smak. En kul variant av järpar!

Näringsvärde per portion

Energi 2447 KJ / 585 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden