Päronjärpar med julsmak
Ett nytt recept på järpar är dessa päronjärpar med dofter av jul. Du låter köttfärsen få smak av ingefära, kanel och nejlikor innan färsen vänds omkring klyftade päronbitar. Järparna blir otroligt saftiga och smakrika.
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 800 g)
2 små päron
400 g köttfärs
1 ägg
2 - 2 1/2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
2 krm malda nejlikor
1 msk flytande margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: stek järparna i mjölkfritt margarin i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: ersätt ägget med 1 kokt, kall mosad potatis (för 4 port) om du inte tål ägg.
Gör så här
Tips
Om du har tid kan du göra dubbel sats av järparna och låta hälften kallna. Gott att skiva och ha på "uppesittarmackan".
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 585 kCal
Fett19.3 g
Kommentar
Päronet ger en saftig brytning och kryddorna ger en god smak. En kul variant av järpar!
Irja
2005-03-01