Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronjärpar med julsmak

Ett nytt recept på järpar är dessa päronjärpar med dofter av jul. Du låter köttfärsen få smak av ingefära, kanel och nejlikor innan färsen vänds omkring klyftade päronbitar. Järparna blir otroligt saftiga och smakrika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Blanda potatisklyftor och morötter och tillaga i ugnen enligt förpackningen på potatisklyftorna.
  2. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor.
  3. Blanda färsen med ägg, vatten, salt, mald vitpeppar och gärna mald ingefära och kanel och malda nejlikor. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Lägg päronklyftor på färsbitarna och forma den runt om till avlånga järpar.
  4. Stek järparna runt om i margarinet ca 8 minuter.
  5. Servera päronjärparna med potatis och morötter samt gärna en klick matyoghurt och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek järparna i mjölkfritt margarin i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: ersätt ägget med 1 kokt, kall mosad potatis (för 4 port) om du inte tål ägg.

Tips

Om du har tid kan du göra dubbel sats av järparna och låta hälften kallna. Gott att skiva och ha på "uppesittarmackan".

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 800 g)
  • 2 små päron
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm malda nejlikor
  • 1 msk flytande margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 585 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden