Päron- och konjaksmarmelad

Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011


Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Kommentarer
5 stHej blev jätte bra använde ”fris” päron och följe recept adderade dock rosmarin och drambury. Namnam så gått Tack Med vänlig hälsning/Magnus
Magnus
Det här va ingen hit, helt lös- går inte att få ihop alls enligt receptet.
Christine
Hej Christine! Vi har nog varit lite generösa men mängden vatten här. Det stämmer. Nu har jag halverat mängden vatten. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vilken sort päron ska man ha
Camilla
2 dl vatten är för mycket päron innehåller väldigt mycket vätska så max 1dl. Jag tycker de räcker med 0,5 dl.
Lise-lotte
Det är förmycket vatten i receptet, marmeladen blir väldigt lös. Det räcker med 1/2 dl för päron innehåller väldigt mycket vätska.
Lise-lotte
Hej Lise-Lotte! Päron kan variera ganska mycket i hur mycket vätska de innehåller. Så vi har uppdaterat beredningstexten med att göra ett marmeladprov. Hälsningar Ulrika
ICA-köket