Parmigianalasagne med salsiccia

Parmigianalasagne med salsiccia är som en blandning mellan de två kända italienska rätterna, där stekt aubergine, lasagneplattor och en smakrik tomatsås varvas med mozzarella.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
300 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
2 förp hela skalade tomater (à 400 g)
4 dl vatten
1 kruka basilika
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 dl finriven parmesan
250 g mozzarella
250 g färska lasagneplattor
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:20:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3236 KJ / 774 kCal
Fett38 g
Salt5.1 g
Kolhydrater62 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer