Parmigianalasagne med salsiccia

Parmigianalasagne med salsiccia är som en blandning mellan de två kända italienska rätterna, där stekt aubergine, lasagneplattor och en smakrik tomatsås varvas med mozzarella.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
300 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
2 förp hela skalade tomater (à 400 g)
4 dl vatten
1 kruka basilika
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 dl finriven parmesan
250 g mozzarella
250 g färska lasagneplattor
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:20:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3236 KJ / 774 kCal
Fett38 g
Salt5.1 g
Kolhydrater62 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stJättegott, helt enkelt. Perfekt till matlåda eller som festmåltid.
Maria
Ta inte en för liten form 20x30, det riner över i ugnen!!
Victoria
Ska det vara färs eller korv?Jag köpte ett par ganska hårda korvar som var ganska svåra att smula sönder. Misstänker att ni menar någon slags lösare färs i korvskinn. Det blev gott ändå!
Elin
Hej Elin! Det går fint med både 300 g färsk korv eller färs i detta recept. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Nej, alldeles för mycket vätska, alternativt för kort tid att vätska ut auberginerna. Det var ingen hit, men hoppas att den är bättre dagen efter som vanlig lasagne.
Camilla
Instämmer, fantastiskt gott! Serverade tillsammans med Icas Bruschetta med aubergine & kapris. Rätten kommer absolut lagas flera gånger!!
Kristina
Fantastiskt gott! Jag hade i ett par stjälkar fänkål och lite rödvin i salsiccafärs-såsen och det blev SÅ gott! Det här kommer jag definitivt göra fler gånger.
Caroline