Parmesanvåffla med löjrom

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Parmesanvåffla med löjrom

En frasig våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med valfri rom, krämig smetana och gräslök på toppen. 

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Parmesanvåffla med löjrom

Ingredienser

6 förrättsportioner
100 g smör
2 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
ca 3 - 4 dl kallt vatten

Topping

2 msk finskuren gräslök
ca 80 g löjrom sikrom, stenbitsrom eller tångcaviar
1 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1531 KJ / 365 kCal
Fett26 g
Salt1.9 g
Kolhydrater22 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raggmunkar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chicken and waffles - Våfflor med friterad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våffeltårta med jordgubbar
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga