Parmesanvåffla

7
0
Parmesanvåffla

En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Parmesanvåffla

Ingredienser

4 portioner
100 g smör
2 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
ca 3 - 4 dl kallt vatten

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1812 KJ / 433 kCal
Fett 28 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 33 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden