Parmesanvåffla med löjrom
En frasig våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med valfri rom, krämig smetana och gräslök på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024
Ingredienser
6 förrättsportioner
100 g smör
2 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
ca 3 - 4 dl kallt vatten
Topping
2 msk finskuren gräslök
ca 80 g löjrom sikrom, stenbitsrom eller tångcaviar
1 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi1531 KJ / 365 kCal
Fett26 g
Salt1.9 g
Kolhydrater22 g
Protein11 g
Kommentarer