UNDER 45 MIN | Enkel

Parmesanvåffla

En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla ingredienser utom smöret i en bunke och rör till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör om. Om smeten är tjock, tillsätt lite mer kallt vatten.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g smör
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 - ca 4 dl kallt vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 1812 kJ / 433 kCal