Surdegsgrund på rågmjöl

Betyg 3.9 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Surdegsgrund på rågmjöl

Ta dig tid att göra ditt alldeles egna surdegsbröd på rågmjöl! Ha degen i kylen och baka den i ugnen vid tillfälle. Resultatet blir ett nybakat, saftigt och nyttigt bröd som du kan variera med olika goda pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Surdegsgrund på rågmjöl

Ingredienser

1 sats
vatten
ekologiskt rågmjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 sats surdeg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.49 personer har röstat

Kommentarer

Hej, en fråga dag 4 ska man inte hälla ut 1/4 del och där efter mata igen ?

Parisa

2025-01-28

Hej Parisa! Det behöver du inte göra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-01-28

Hej! En fråga, dag 4 när man tillsätter mer mjöl och vatten. Ska locket vara på tätt eller löst?

Nour

2025-01-15

Hej Nour! Locket ska sitta på men dra inte fast det det hårdaste du kan bara. Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-01-17

Hej. Om man vill dela upp och förvara färdiga degen i frysen över året hur ska man göra sedan när man vill bara. Ska jag ta ut och låta den stå under natten under rumstemperatur eller vad skulle du föredra? Ska man också slänga en del av den eller går det bra att använda hela? Eller ska man göra steg 4 en gång till innan man bakar?

Marija

2025-01-12

Hej Marija! Ja, ta ut den och börja på steg 4 igen. Den måste få chans att vakna och börja jäsa igen. Så mata och vänta på att den bubblar, sen är den klar att använda. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-01-13

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4.1 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grytbröd
Betyg 4.8 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vridna baguetter
Betyg 4 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad