Ta dig tid att göra ditt alldeles egna surdegsbröd på rågmjöl! Ha degen i kylen och baka den i ugnen vid tillfälle. Resultatet blir ett nybakat, saftigt och nyttigt bröd som du kan variera med olika goda pålägg.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2010
Kommentarer
Anette
2021-08-08Ska surdegsgrunden vara så tjock? Ska den inte vara lösare? Fel mängd? Nettan
Redaktionen ICAse
2021-08-10Hej Nettan! Receptet är helt rätt och surdegen ska bli så där tjock som på bilden. 😊 Lycka till med surdegen! Hälsningar Elina
Åsa
2020-12-14Jag har gjort surdegen och den verkar bli helt OK men jag efterlyser sedan hur jag bakar brödet dvs 1) hur mycket mjöl och vatten ska jag baka på och vilken sorts mjöl? jag vill helst ha lite grövre bröd och smaksätta med valnötter och fikon. Har du nåt tips?
Redaktionen ICAse
2020-12-15Hej Åsa! Här får du ett tips på ett recept som du kanske gillar https://www.ica.se/recept/surdegsformbrod-726966/ . Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Anette
2020-07-25Det blev mycket surdeg av detta recept. Hur mycket ska jag ta när jag ska baka. Finns brödrecept?
Redaktionen ICAse
2020-08-06Hej Anette! Ursäkta sent svar. Tanken är att man alltid sparar lite av surdegen så att man slipper starta en ny surdeg varje gång man ska baka. Du kan exempelvis baka med detta recept https://www.ica.se/recept/martins-enkla-surdegsbrod-699160/. Där står det hur mycket surdeg du behöver till brödet. Se tipsrutan för hur du ska mata din surdeg när den är färdig. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina