Surdegsgrund på rågmjöl

Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
12
Surdegsgrund på rågmjöl

Ta dig tid att göra ditt alldeles egna surdegsbröd på rågmjöl! Ha degen i kylen och baka den i ugnen vid tillfälle. Resultatet blir ett nybakat, saftigt och nyttigt bröd som du kan variera med olika goda pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Surdegsgrund på rågmjöl

Ingredienser

1 sats
vatten
ekologiskt rågmjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 sats surdeg.

Tips

Kom ihåg att ge den ny näring, 1 dl vatten (40°C) och 60 g (ca 1 dl) ekologiskt rågmjöl varje vecka så den hålls vid liv. Bakar du inte under veckan så häll ut allt utom ca 1/2 dl av surdegsgrunden och ge den sedan ny näring. Detta för att det inte ska blir för mycket surdegsgrund i burken, då en stor mängd surdegsgrund kräver en större mängd ny näring.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Dag 4 ska den stå med lock på. Stängt eller löst?

Pia

2023-10-03

Hej, min rågsurdeg blev väldigt hård är på 4de dagen nu. Men det ser inte ut som i bilden.

Anahita

2023-09-02

Hej Anahita! Är det små bubblor i din surdeg eller är degen bara en kompakt blandning av mjöl och vatten? Om det inte är bubblor i den så kan det dessvärre vara så att din surdeg inte har kommit igång och i så fall behöver du, tråkigt nog, börja om från början... Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-07

Hej! Tack för ett bra recept! Jag skulle vilja ha tillhörande recept på grövre surdegsbröd som man kan göra på denna surdegsgrund?

Linn

2023-07-27

Hej Linn! Vad kul att höra att du gillar receptet! ❤ Här hittar du ett recept på surdegsbröd https://www.ica.se/recept/martins-enkla-surdegsbrod-699160/. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-07

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Dinkel- och rågknäcke med frön
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillknäcke
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga