Surdegsgrund på rågmjöl

Ta dig tid att göra ditt alldeles egna surdegsbröd på rågmjöl! Ha degen i kylen och baka den i ugnen vid tillfälle. Resultatet blir ett nybakat, saftigt och nyttigt bröd som du kan variera med olika goda pålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Ingredienser
1 sats
vatten
ekologiskt rågmjöl
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 1 sats surdeg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, en fråga dag 4 ska man inte hälla ut 1/4 del och där efter mata igen ?
Parisa
2025-01-28Hej Parisa! Det behöver du inte göra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-28Hej! En fråga, dag 4 när man tillsätter mer mjöl och vatten. Ska locket vara på tätt eller löst?
Nour
2025-01-15Hej Nour! Locket ska sitta på men dra inte fast det det hårdaste du kan bara. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-17Hej. Om man vill dela upp och förvara färdiga degen i frysen över året hur ska man göra sedan när man vill bara. Ska jag ta ut och låta den stå under natten under rumstemperatur eller vad skulle du föredra? Ska man också slänga en del av den eller går det bra att använda hela? Eller ska man göra steg 4 en gång till innan man bakar?
Marija
2025-01-12Hej Marija! Ja, ta ut den och börja på steg 4 igen. Den måste få chans att vakna och börja jäsa igen. Så mata och vänta på att den bubblar, sen är den klar att använda. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-13