Parmesanrostad blomkål

Gör en plåt med parmesanrostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera dem till pasta och tomatsås. Strö över lite chili för extra sting.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi587 KJ / 140 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentarer
33 stGott
Dan wilhelm
Jag hade ingen parmesanost så jag använde den jag hade och piffade upp med citron och oregano. Det blev jättegott 🤤 Tack för receptet! Nu vet jag hur jag ska laga blomkål nästa gång jag hittar i affären ;)
Marisol
Lägg till pinjenötter och pressad citron tillsammans med parmesanem för ännu godare rätt.
Malin
Hej! Jag har inte lagat denna rätt än, men läste att det diskuterats om saltmängden. Nu är den borttagen, men jag har ingen som helst aning om vad som är en lämplig mängd... Kan ni inte lägga tillbaka en saltmängd ex 0,5-1 tsk om nu 1 tsk var för mycket och 0,5 tsk lite för lite? Tack på förhand :-)
Erika
Hej Erika! Förut var det 1 tsk salt (!!) och jag skulle gissa att det räcker med 1/2 tsk eftersom parmesanen också är salt. Men hellre för lite salt och att man får salta vid bordet ju. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Snabbt enkelt och gott. Ibland skär jag blomkålen i 1,5 cm skivor.
Pernilla
Kanongott! Serverades denna första gång som ensamrätt med Myllymäkis bechamelsås. En höjdare!
Göran
Tog till mig av kommentarerna och halverade saltmängden vilket räckte mer än väl. Jättegott ändå även om lite salt.
Christer
Tack Christer och ni andra som kommenterat saltmängden. Vi har nu valt att ta bort mängdangivelsen så får man själv krydda upp blomkålen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Alldeles för mycket salt
Anne
Gott men för mycket salt
Hans göran
Suuuupergott! Lade till hackad mandel, lite vitlök och använde chiliflakes istället!
Carolina