Parmesanrostad blomkål

Gör en plåt med parmesanrostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera dem till pasta och tomatsås. Strö över lite chili för extra sting.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 liten blomkål (à ca 500 g)
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
salt
peppar
1 1/2 dl finriven parmesan
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi587 KJ / 140 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej! Jag har inte lagat denna rätt än, men läste att det diskuterats om saltmängden. Nu är den borttagen, men jag har ingen som helst aning om vad som är en lämplig mängd... Kan ni inte lägga tillbaka en saltmängd ex 0,5-1 tsk om nu 1 tsk var för mycket och 0,5 tsk lite för lite? Tack på förhand :-)
Erika
2025-05-27Hej Erika! Förut var det 1 tsk salt (!!) och jag skulle gissa att det räcker med 1/2 tsk eftersom parmesanen också är salt. Men hellre för lite salt och att man får salta vid bordet ju. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-27Snabbt enkelt och gott. Ibland skär jag blomkålen i 1,5 cm skivor.
Pernilla
2025-04-24Kanongott! Serverades denna första gång som ensamrätt med Myllymäkis bechamelsås. En höjdare!
Göran
2025-04-15