Parmesanrostad blomkål

Betyg 4.6 av 5.176 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Parmesanrostad blomkål

Gör en plåt med parmesanrostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera dem till pasta och tomatsås. Strö över lite chili för extra sting.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Parmesanrostad blomkål

Ingredienser

4 portioner
1 liten blomkål (à ca 500 g)
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
salt
peppar
1 1/2 dl finriven parmesan

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

33 st
  • Gott

    Dan wilhelm

  • Jag hade ingen parmesanost så jag använde den jag hade och piffade upp med citron och oregano. Det blev jättegott 🤤 Tack för receptet! Nu vet jag hur jag ska laga blomkål nästa gång jag hittar i affären ;)

    Marisol

  • Lägg till pinjenötter och pressad citron tillsammans med parmesanem för ännu godare rätt.

    Malin

  • Hej! Jag har inte lagat denna rätt än, men läste att det diskuterats om saltmängden. Nu är den borttagen, men jag har ingen som helst aning om vad som är en lämplig mängd... Kan ni inte lägga tillbaka en saltmängd ex 0,5-1 tsk om nu 1 tsk var för mycket och 0,5 tsk lite för lite? Tack på förhand :-)

    Erika

    Hej Erika! Förut var det 1 tsk salt (!!) och jag skulle gissa att det räcker med 1/2 tsk eftersom parmesanen också är salt. Men hellre för lite salt och att man får salta vid bordet ju. :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Snabbt enkelt och gott. Ibland skär jag blomkålen i 1,5 cm skivor.

    Pernilla

  • Kanongott! Serverades denna första gång som ensamrätt med Myllymäkis bechamelsås. En höjdare!

    Göran

  • Tog till mig av kommentarerna och halverade saltmängden vilket räckte mer än väl. Jättegott ändå även om lite salt.

    Christer

    Tack Christer och ni andra som kommenterat saltmängden. Vi har nu valt att ta bort mängdangivelsen så får man själv krydda upp blomkålen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Alldeles för mycket salt

    Anne

  • Gott men för mycket salt

    Hans göran

  • Suuuupergott! Lade till hackad mandel, lite vitlök och använde chiliflakes istället!

    Carolina

Näringsvärde per portion

Energi587 KJ / 140 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Blomkål- och svampbolognese
    Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tinas blomkålssoppa med majsquesadilla
    Betyg 3.2 av 5.214 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad