Parmesanpotatis

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Parmesanpotatis

Krispig och god blir delikatesspotatisen när den tillagas i ugnen med parmesan och olivolja. Potatisen får också smak av paprikapulver och oregano. Servera parmesanpotatisen omgående gärna tillsammans med en dipp av crème fraiche med lite gräslök i.

Parmesanpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

3 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  finriven parmesan (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 tsk  torkad oregano
1/20 tsk  paprikapulver
1 krm  salt
1 krm  peppar
800 g  små delikatesspotatisar

Dipp

2 dl  crème fraiche
1/2 dl  hackad gräslök
salt
peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1767 KJ / 422 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Papas arrugadas med mojo rojo
Betyg 2.8 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt rostas med coleslaw
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanfrön
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddrostade hasselnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling med brynt soja- och honungssmör
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga