Parmesanpotatis
Krispig och god blir delikatesspotatisen när den tillagas i ugnen med parmesan och olivolja. Potatisen får också smak av paprikapulver och oregano. Servera parmesanpotatisen omgående gärna tillsammans med en dipp av crème fraiche med lite gräslök i.
Ingredienser
4 portioner
Potatis
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl finriven parmesan (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 tsk torkad oregano
1/20 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 krm peppar
800 g små delikatesspotatisar
Dipp
2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad gräslök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1767 KJ / 422 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g
Kommentarer