Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter
Ugnsrostad pumpa och zucchini med olivolja, vitlök och färska kryddörter blir ett gott plock på buffén. Pumpans sötma matchar fint de italienska smakerna som förstärks med parmesanost. Butternutpumpan kan ersättas av någon annan sorts pumpa eller vintersquach. Smakmässigt är pumpor ganska lika även om de har lite olika textur och grad av sötma. Servera med en god lufttorkad skinka.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1/2 citron
1 kruka persilja
1 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 zucchini
1/2 butternutpumpa
salt och peppar
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl hyvlad parmesan
200 g lufttorkad skinka t ex prosciutto di Parma
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ alternativt uteslut parmesanen.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1316 KJ / 314 kCal
Fett21.1 g
Kolhydrater8.9 g
Protein20.9 g
Kommentar
Timjanrostad pumpa, men var är timjan? Jag ser bara persilja och oregano? :)
Einar
2015-11-06