Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

5
1
Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

Ugnsrostad pumpa och zucchini med olivolja, vitlök och färska kryddörter blir ett gott plock på buffén. Pumpans sötma matchar fint de italienska smakerna som förstärks med parmesanost. Butternutpumpan kan ersättas av någon annan sorts pumpa eller vintersquach. Smakmässigt är pumpor ganska lika även om de har lite olika textur och grad av sötma. Servera med en god lufttorkad skinka.

Skriv ut
Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1/2
citron
1
kruka persilja
1
kruka oregano
1
vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
1
zucchini
1/2
butternutpumpa
-
salt och peppar
1/2 dl
pinjenötter
1/2 dl
hyvlad parmesanost
200 g
lufttorkad skinka t ex prosciutto di Parma

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ alternativt uteslut parmesanen.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Einar

11/6/2015

Timjanrostad pumpa, men var är timjan? Jag ser bara persilja och oregano? :)

Näringsvärde per portion

Energi 1316 KJ / 314 kCal
Fett 21.1 g
Kolhydrater 8.9 g
Protein 20.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept