Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

Ugnsrostad pumpa och zucchini med olivolja, vitlök och färska kryddörter blir ett gott plock på buffén. Pumpans sötma matchar fint de italienska smakerna som förstärks med parmesanost. Butternutpumpan kan ersättas av någon annan sorts pumpa eller vintersquach. Smakmässigt är pumpor ganska lika även om de har lite olika textur och grad av sötma. Servera med en god lufttorkad skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och skär löken i tunna ringar och lägg den i en stor bunke. Pressa citronen och häll saften över löken.
  3. Hacka persilja och oregano och strö det över löken. Pressa ner vitlöken och ringla över hälften av olivoljan.
  4. Skär zucchinin i skivor.
  5. Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär den i mindre bitar.
  6. Lägg zucchini och pumpan på en plåt. Blanda det med resten av olivoljan. Rosta dem mjuka och gyllenbruna ca 10 minuter.
  7. Blanda lökhacket med de rostade grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.
  9. Servera salladen med pinjenötter, parmesan och parmaskinka.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ alternativt uteslut parmesanen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 zucchini
  • 1/2 butternutpumpa
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl hyvlad parmesanost
  • 200 g lufttorkad skinka t ex prosciutto di Parma
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1316 kJ / 314 kCal