Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

Ugnsrostad pumpa och zucchini med olivolja, vitlök och färska kryddörter blir ett gott plock på buffén. Pumpans sötma matchar fint de italienska smakerna som förstärks med parmesanost. Butternutpumpan kan ersättas av någon annan sorts pumpa eller vintersquach. Smakmässigt är pumpor ganska lika även om de har lite olika textur och grad av sötma. Servera med en god lufttorkad skinka.

Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1/2   citron
1   kruka persilja
1   kruka oregano
1   vitlöksklyfta
3 msk  olivolja
1   zucchini
1/2   butternutpumpa
salt och peppar
1/2 dl  pinjenötter
1/2 dl  hyvlad parmesan
200 g  lufttorkad skinka t ex prosciutto di Parma

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ alternativt uteslut parmesanen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Timjanrostad pumpa, men var är timjan? Jag ser bara persilja och oregano? :)

Einar

2015-11-06

Näringsvärde per portion

Energi1316 KJ / 314 kCal
Fett21.1 g
Kolhydrater8.9 g
Protein20.9 g

Testa liknande recept

Morotssoppa med pinjenötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit sparris med tryffelolja
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med pumpa och chili
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppa på butternutpumpa och yoghurt 
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkrullar med sparris i pesto
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga