Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesanpotatis

Delikat skivad potatis täckt med smakrik parmesanost, smör, rosmarin och havssalt. Denna ugnsbakade parmesanpotatis kan du servera till kallskuren rostbiff eller en stekt köttbit och en enkel tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta potatisen noga och skiva den på den fina skivan i matberedaren.
  3. Smält smöret och pensla en ugnsplåt tunt. Lägg potatisen omlott i rader över hela plåten och pensla med smält smör. Salta och peppra. Strö över rosmarinblad.
  4. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
  5. Strö över osten när ca 2 minuter återstår av tillagningstiden. Ställ fram plåten på bordet, skär i bitar.
  6. Servera exempelvis till kallskuren rostbiff eller en stekt köttbit. En tomatsallad och lite gott bröd gör middagen komplett.

I näringsberäkningen ingår rostbiff, tomatsallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 kruka rosmarin
  • havssalt och grovmalen svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / 574 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden