Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med rostade grönsaker och vitlöksyoghurt

Festlig kycklingrätt med italienska smaker. Kycklingfiléerna fylls med parmesan och oregano och steks i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Om du vill kan oreganon bytas ut mot färsk salvia eller basilika. Servera med sval vitlöksyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C
  2. Snitta kycklingfiléerna och fyll dem med oregano och parmesan. Krydda med salt och peppar och rulla in dem i parmaskinka.
  3. Skala och skiva palsternacka, potatis och rödlök. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
  4. Blanda grönsakerna med oljan och krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i ugnen ca 15 minuter.
  5. Lägg kyckling bredvid grönsakerna på plåten och sätt in i ugnen ytterligare ca 25 minuter.                 
  6. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med de rostade ugnsgrönsakerna och vitlöksyoghurten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 kruka oregano
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • salt och peppar
  • 80 g parmaskinka
  • 2 palsternackor
  • 600 g fast potatis
  • 1 rödlök
  • ca 250 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2096 kJ / 503 kCal