Parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök

30
10
Parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök

Carbonara i pajformat! Denna parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök är en ny favorit för hela familjen. Servera ostpajen tillsammans med en fräsch sallad och middagen är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
125 g
kallt smör i tärningar
2 tsk
äppelcider- eller vitvinsvinäger
1 - 2 msk
kallt vatten

Fyllning

3
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
2
förp bacon (à 140 g)
3
stora ägg (à ca 70 g)
3 dl
matlagningsgrädde eller mjölk
2 dl
riven parmesanost
1 tsk
svartpeppar

Till servering

sallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde/mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde/mjölk och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Byt ut baconet mot hackade soltorkade tomater.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Sophie

2021-04-24

Jag tog mer parmesan än i receptet och la grön sparris på toppen vilket blev väldigt gott.

Christian

2021-02-13

Ljuvlig! Drog på ordentligt med svartpeppar och ökade osten med 1 dl, körde 2 dl fet grädde och en dl mjölk. Pajen var godare kall.

Johan

2021-02-07

Väldigt god kall dagen efter!

Näringsvärde per portion

Energi 2802 KJ / 670 kCal
Fett 52 g
Salt 3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept