Parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök
Carbonara i pajformat! Denna parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök är en ny favorit för hela familjen. Servera ostpajen tillsammans med en fräsch sallad och middagen är komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g kallt smör i tärningar
2 tsk äppelcider- eller vitvinsvinäger
1 - 2 msk kallt vatten
Fyllning
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 förp bacon (à 140 g)
3 stora ägg (à ca 70 g)
3 dl matlagningsgrädde eller mjölk
2 dl riven parmesan
1 tsk svartpeppar
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2802 KJ / 670 kCal
Fett52 g
Salt3 g
Kolhydrater30 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god smak ! Kommer att göras igen!
Sara
2022-10-23Jag tog mer parmesan än i receptet och la grön sparris på toppen vilket blev väldigt gott.
Sophie
2021-04-24Ljuvlig! Drog på ordentligt med svartpeppar och ökade osten med 1 dl, körde 2 dl fet grädde och en dl mjölk. Pajen var godare kall.
Christian
2021-02-13