Parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök

Carbonara i pajformat! Denna parmesanpaj med bacon och karamelliserad lök är en ny favorit för hela familjen. Servera ostpajen tillsammans med en fräsch sallad och middagen är komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g kallt smör i tärningar
2 tsk äppelcider- eller vitvinsvinäger
1 - 2 msk kallt vatten
Fyllning
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 förp bacon (à 140 g)
3 stora ägg (à ca 70 g)
3 dl matlagningsgrädde eller mjölk
2 dl riven parmesan
1 tsk svartpeppar
Till servering
sallad
Gör så här
02:00:00
00:30:00
00:10:00
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2802 KJ / 670 kCal
Fett52 g
Salt3 g
Kolhydrater30 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stMycket god smak ! Kommer att göras igen!
Sara
Jag tog mer parmesan än i receptet och la grön sparris på toppen vilket blev väldigt gott.
Sophie
Ljuvlig! Drog på ordentligt med svartpeppar och ökade osten med 1 dl, körde 2 dl fet grädde och en dl mjölk. Pajen var godare kall.
Christian
Väldigt god kall dagen efter!
Johan
Ser bra ut, om ni kan filma eller visa hur ni gör det kan hjälpa, eller bara lägga på youtube
Sami
Gjorde utan bacon men med rökt salt & det blev supergott! Hade en klick creme fraiche till.
Cecilia
Ska man verkligen steka löken i 20-30 min? Låter länge tycker jag...
Monika
Väldigt god paj med bra smak! Ska ta lite mer parmesan nästa gång bara :)
Jannike
En av de godaste matpajer jag ätit!
Emma
Fantastiskt god och lättlagad! Tommie
Tommie