Parmesanpaj

Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
3
Parmesanpaj

God parmesanpaj som görs i små portionsformar. Pajdegen blir fyllig och god med en blandning av vetemjöl och grahamsmjöl. Fyll pajskalen med goda smaker av parmesan och soltorkade tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Parmesanpaj

Ingredienser

16
2 dl  vetemjöl
1 dl  grahamsmjöl
100 g  smör
3 msk  kallt vatten

Fyllning

1/2   förp soltorkade tomater i olja (à 200 g)
5 dl  finriven parmesan
2 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk (1,5%)
4   ägg
3/4 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering

parmesan
mâchesallad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.

Receptet har uppdaterats juni 2022.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod

Helena

2014-06-15

Riktigt nice!

Ansi

2008-11-12

Oerhört smakrik och delikat. Perfekt med en enkel sallad.

Julia

2007-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2415 KJ / 577 kCal
Fett42 g
Salt2.9 g
Kolhydrater26 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med parmesan och salvia
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
157 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
270 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
334 personer har röstat
Under 30 min att tillaga