Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Parmesanpaj

(57)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Underbart god matpaj som har en härlig och lite nyttigare pajdeg av grahamsmjöl. Fyll det goda pajskalet med färsk parmesanost, grädde och soltorkade tomater. Servera gärna denna goda parmesanpaj med en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 16
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 125 g färsk parmesanost (125 g motsvarar ca 4 dl riven ost)
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 äggulor
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning.
  3. Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem. Förgrädda i ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Riv den färska parmesanen fint. Vispa grädden och tillsätt äggulorna.
  5. Strimla tomaterna. Vänd ner parmesanen och tomaterna i grädden. Salta och peppra.
  6. Fördela fyllningen i pajskalen och grädda pajerna ca 15 minuter eller tills de stelnat.