Parmesanpaj
God parmesanpaj som görs i små portionsformar. Pajdegen blir fyllig och god med en blandning av vetemjöl och grahamsmjöl. Fyll pajskalen med goda smaker av parmesan och soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000
Ingredienser
16 portioner
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
1/2 förp soltorkade tomater i olja (à 200 g)
5 dl finriven parmesan
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (1,5%)
4 ägg
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
parmesan
mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2415 KJ / 577 kCal
Fett42 g
Salt2.9 g
Kolhydrater26 g
Protein23 g
Kommentarer
Jättegod
Helena
2014-06-15Riktigt nice!
Ansi
2008-11-12Oerhört smakrik och delikat. Perfekt med en enkel sallad.
Julia
2007-03-11