Parmesanpaj

God parmesanpaj som görs i små portionsformar. Pajdegen blir fyllig och god med en blandning av vetemjöl och grahamsmjöl. Fyll pajskalen med goda smaker av parmesan och soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Ingredienser
16 portioner
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
1/2 förp soltorkade tomater i olja (à 200 g)
5 dl finriven parmesan
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (1,5%)
4 ägg
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
parmesan
mâchesallad
Gör så här
00:20:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2415 KJ / 577 kCal
Fett42 g
Salt2.9 g
Kolhydrater26 g
Protein23 g
Kommentarer
Kan man göra dessa en dag innan servering
Karin
2025-01-24Hej Karin! Ja, det går fint att göra dom dagen före! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-24Jättegod
Helena
2014-06-15Riktigt nice!
Ansi
2008-11-12