Parmesanpaj

Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
3
Parmesanpaj

God parmesanpaj som görs i små portionsformar. Pajdegen blir fyllig och god med en blandning av vetemjöl och grahamsmjöl. Fyll pajskalen med goda smaker av parmesan och soltorkade tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Parmesanpaj

Ingredienser

16 portioner
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten

Fyllning

1/2 förp soltorkade tomater i olja (à 200 g)
5 dl finriven parmesan
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (1,5%)
4 ägg
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering

parmesan
mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod

Helena

2014-06-15

Riktigt nice!

Ansi

2008-11-12

Oerhört smakrik och delikat. Perfekt med en enkel sallad.

Julia

2007-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2415 KJ / 577 kCal
Fett42 g
Salt2.9 g
Kolhydrater26 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
177 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
329 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
366 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med basilika
Betyg 4.4 av 5.
240 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brytbröd med parmesan och salvia
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga