Parmesanpaj

29
3
Parmesanpaj

God parmesanpaj som görs i små portionsformar. Pajdegen blir fyllig och god med en blandning av vetemjöl och grahamsmjöl. Fyll pajskalen med goda smaker av parmesan och soltorkade tomater.

Samarbete med:

Parmesanpaj

Ingredienser

16
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten

Fyllning

1/2 förp soltorkade tomater i olja (à 200 g)
5 dl finriven parmesan
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (1,5%)
4 ägg
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering

parmesan
mâchesallad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.

Receptet har uppdaterats juni 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Helena

2014-06-15

Jättegod

Ansi

2008-11-12

Riktigt nice!

Julia

2007-03-11

Oerhört smakrik och delikat. Perfekt med en enkel sallad.

Näringsvärde per portion

Energi 2415 KJ / 577 kCal
Fett 42 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 26 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden