Parmesankrutonger med örter

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
5Världens godaste
Parmesankrutonger med örter

Dessa krutonger med parmesan och örter är ett krispigt tillbehör som lyfter soppor och sallader. Ett perfekt sätt att ge överblivet bröd som blivit torrt ett nytt liv.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

En plåt med kanter fylld med krutonger och salviablad, toppade med citronskal.

Ingredienser

4 portioner
4 tjocka skivor ljust bröd
2 msk olivolja
1/2 kruka salvia eller rosmarin , plockade blad
1 krm flingsalt
1 dl finriven parmesan
1 citron , (2 tsk finrivet skal , för 4 port)

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Väldigt enkla att göra och fantastiskt goda. Vi åt dem till en kantarellsoppa och det var jättegott. Tror de funkar till de flesta soppor och även utan soppa, som snacks.

    Tina j

  • Använde torkad mejram som ört, passade också mycket bra.

    Sandra

Näringsvärde per portion

Energi863 KJ / 206 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch
    Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skinkmacka med julcrunch
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtmarinad
    Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortellini med broccoli och smörig salvia
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad