Skinkmacka med julcrunch
En vickningsmacka svår att motstå! En röra på rostad lök, senap, farinsocker och panko knapersteks i ugnen och läggs sedan på skivor av vört- eller lantbröd tillsammans med julskinka, senapsmajonnäs och syrligt fräsch rödkål med vinägrett.
Ingredienser
4 portioner
Kål
200 g rödkål
2 msk hackad persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk strösocker
flingsalt med jod
svartpeppar
Julcrunch
1 dl rostad lök
1 msk senap
1/2 msk farinsocker
1 dl panko eller ströbröd
Senapsmajonnäs
2 msk grovkornig dijonsenap
1 dl majonnäs
Till servering
4 skivor lantbröd med havssalt eller julvört
1 msk smör
4 skivor julskinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 477 kCal
Fett34.2 g
Kolhydrater31.7 g
Protein9.4 g
Kommentarer
Mycket god 😋
Alexandra
2020-12-26Bästa julmackan! Fräsch och god, samt smakrik! :)
Anne
2017-12-23