Skinkmacka med julcrunch

13
2
Skinkmacka med julcrunch

En vickningsmacka svår att motstå! En röra på rostad lök, senap, farinsocker och panko knapersteks i ugnen och läggs sedan på skivor av vört- eller lantbröd tillsammans med julskinka, senapsmajonnäs och syrligt fräsch rödkål med vinägrett.

Skinkmacka med julcrunch

Ingredienser

4 portioner

Kål

200 g rödkål
2 msk hackad persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk strösocker
flingsalt med jod
svartpeppar

Julcrunch

1 dl rostad lök
1 msk senap
1/2 msk farinsocker
1 dl panko eller ströbröd

Senapsmajonnäs

2 msk grovkornig dijonsenap
1 dl majonnäs

Till servering

4 skivor lantbröd med havssalt eller julvört
1 msk smör
4 skivor julskinka

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av rostad lök, ströbröd och bröd. Välj ogriljerad julskinka eller med glutenfri griljering.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera griljeringen på skinkan och ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera griljeringen på skinkan och ströbrödet.
Gör äggfri: kontrollera griljeringen på skinkan. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Alexandra

2020-12-26

Mycket god 😋

Anne

2017-12-23

Bästa julmackan! Fräsch och god, samt smakrik! :)

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 477 kCal
Fett 342 g
Kolhydrater 317 g
Protein 94 g
Läs mer om näringsvärden