Skinkmacka med julcrunch

En vickningsmacka svår att motstå! En röra på rostad lök, senap, farinsocker och panko knapersteks i ugnen och läggs sedan på skivor av vört- eller lantbröd tillsammans med julskinka, senapsmajonnäs och syrligt fräsch rödkål med vinägrett.

Ingredienser
4 portioner
Kål
200 g rödkål
2 msk hackad persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk strösocker
flingsalt med jod
svartpeppar
Julcrunch
1 dl rostad lök
1 msk senap
1/2 msk farinsocker
1 dl panko eller ströbröd
Senapsmajonnäs
2 msk grovkornig dijonsenap
1 dl majonnäs
Till servering
4 skivor lantbröd med havssalt eller julvört
1 msk smör
4 skivor julskinka
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 477 kCal
Fett34.2 g
Kolhydrater31.7 g
Protein9.4 g
Kommentarer
Gör detta varje jul! Men jag hoppar över kålen. En skinkmacka med senapsmajonäsen och crunchet är såååå gott! Ni måste prova!👍
Carina
2024-12-23Rekommenderar ni att göra som det står i receptet eller som det ser ut på bilden? Bilden säger majonäsen i botten o rödkål övertar, receptet säger smör i botten o majon överst
Susanne
2024-12-20Mycket god 😋
Alexandra
2020-12-26