Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Parmesankräm 

Sugen på en god sås till middagen? Gör en kräm med parmesan! Detta är en kall parmesansås med crème fraiche, perfekt till massor av rätter vare sig det är kött, fisk eller vego.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i tex Bolognese på linser med pasta, ugnsrostade morötter och parmesankräm och Pastagratäng med broccoli.

  1. Riv parmesanosten fint.
  2. Blanda crème fraiche med ost och smaka av med peppar.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: tänk på att äggallergiker kan vara känsliga mot konserveringsämnet E1105 Lysozym som finns i parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g parmesanost
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer