Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp
Denna varma, goda kronärtskocksdipp passar både att serveras till såväl bröd/kex som till grönsaksstavar. Dippen är smaksatt med vitlök, paprika, parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
10 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika från burk
1/2 dl inlagd skivad grön chilipeppar (jalapeno)
1 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk hackad basilika
1 msk basilika till garnering
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
kex
skivad baguette eller surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så himla gott, lite lagom mättande, hettande o varmt. Gästerna har svårt att gissa innehållet, det är lite kul.
Helene
2023-11-25hur långt kan man göra denna i förväg eller ska den serveras direkt?
Trine
2023-05-22Hej Trine! Dippen går inte att göra i förväg och värma. Men du kan förbereda fram till sista steget samma dag som den ska serveras. Och så sätter du in den i ugnen strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-26Toppengott!
Gunnar
2022-10-16