Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

52
9
Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Denna varma, goda kronärtskocksdipp passar både att serveras till såväl bröd/kex som till grönsaksstavar. Dippen är smaksatt med vitlök, paprika, parmesan och basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Ingredienser

10 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika från burk
1/2 dl inlagd skivad grön chilipeppar (jalapeno)
1 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven parmesan
2 msk hackad basilika
1 msk basilika till garnering
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

kex
skivad baguette eller surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt med lite fransk senap. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Gunnar

2022-10-16

Toppengott!

Jessica

2022-01-19

Sanslöst god! Jag brukar vardagsfuska och använda t.ex. Paesano och chiliflakes, fryst eller torkad basilika etc. Passar även bra till pasta, att fylla champinjonhattar med etc. Universalröra deluxe!

Sophia

2021-12-09

Sååååååååå gott.