Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Betyg 4.7 av 5.
57 personer har röstat
11
Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Denna varma, goda kronärtskocksdipp passar både att serveras till såväl bröd/kex som till grönsaksstavar. Dippen är smaksatt med vitlök, paprika, parmesan och basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Ingredienser

10 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika från burk
1/2 dl inlagd skivad grön chilipeppar (jalapeno)
1 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk hackad basilika
1 msk basilika till garnering
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

kex
skivad baguette eller surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott, lite lagom mättande, hettande o varmt. Gästerna har svårt att gissa innehållet, det är lite kul.

Helene

2023-11-25

hur långt kan man göra denna i förväg eller ska den serveras direkt?

Trine

2023-05-22

Hej Trine! Dippen går inte att göra i förväg och värma. Men du kan förbereda fram till sista steget samma dag som den ska serveras. Och så sätter du in den i ugnen strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-26

Toppengott!

Gunnar

2022-10-16

Testa liknande recept

Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röra på kronärtskockshjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kronärtskockskräm
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kronärtskocksmacka
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kräm på inlagd kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga