Parmesankassler med tomat och buljongkokt ris

9
4
Parmesankassler med tomat och buljongkokt ris

Denna parmesankassler med tomat och buljongkokt ris är både hälsosam och smakfull. Den skivade kasslern, som du tillagar i ugnen med tomatkross smaksätter du med parmesanost, kajennpeppar och oregano och serverar med riset som tagit smak av buljong.

Parmesankassler med tomat och buljongkokt ris

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk oregano
500 g kassler
75 g parmesan

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör äggfri: använd parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E1105.

Gör så här

Tips

1 gul lök och 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade, kan gärna fräsa och koka med riset för mer smak. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Sofia

2007-05-01

Snabbt och lättlagat. Gott. Bra vardagsmat.

Sofia

2004-09-08

Gott, nyttigt, billigt och så väldigt lätt att laga. Perfekt vardagsmat!

Maria

2004-08-18

Mycket gott. Att det även är enkelt och nyttigt gör det bara bättre. Inte bara vardag, kan även vara bjudmat vid enklare fest.

Näringsvärde per portion

Energi 2296 KJ / 550 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden