Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesankassler med tomat och buljongkokt ris

Denna parmesankassler med tomat och buljongkokt ris är både hälsosam och smakfull. Den skivade kasslern, som du tillagar i ugnen med tomatkross smaksätter du med parmesanost, kajennpeppar och oregano och serverar med riset som tagit smak av buljong.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs riset i olja. Tillsätt buljongtärningen och vatten. Låt koka under lock ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Häll tomaterna i en ugnssäker form. Smaksätt dem med salt, kajennpeppar och gärna oregano. Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i formen. Skär osten i tärningar och strö dem över kasslern. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Servera parmesankasslern med riset och sockerärter eller haricots verts.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör äggfri: använd parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E1105.

Tips

1 gul lök och 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade, kan gärna fräsa och koka med riset för mer smak. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk oregano
  • 500 g kassler
  • 75 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2296 kJ / 550 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden