Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kasslerburgare med majssalsa

En riktigt god variant på den klassiska burgaren, är denna med skivad kassler och en salsa gjord på bland annat mexikorn, lök, chilisås och balsamvinäger. För mer styrka ökar du enkelt mängden kajennpeppar i salsan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Värm hamburgerbröden i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skär kasslern i tunna skivor. Stek dem hastigt i olja ca 1 minut per sida.
  4. Låt mexikornen rinna av. Skala och finhacka löken. Blanda majs och lök med chilisås, salt, kajennpeppar och gärna balsamvinäger.
  5. Fördela kasslern i hamburgerbröden och toppa med majssalsa.
  6. Servera med strimlad isbergssallad.

För alla

Välj ett hamburgerbröd som passar dig som inte tål gluten, mjölkprodukter, laktos eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små hamburgerbröd
  • 500 g kassler
  • 1/2 msk olja
  • 1 mexicorn (à 340 g)
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2295 kJ / 549 kCal
Fett: 11,3 g
Läs mer om näringsvärden