Parmesankakor

Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
2
Parmesankakor

Småkakor behöver inte alltid spela rollen som fikabröd – de här salta godbitarna passar bäst antingen som middagstillbehör eller på buffébordet. Och de går åt i ett nafs!

Parmesankakor

Ingredienser

30 st
80 g  nyriven parmesan (80 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 1/2 dl  vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
100 g  smör
1 1/2 msk  strösocker
2 krm  salt
1   äggula

För alla

Kakorna innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt mjölet till ett glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till ett laktosfritt smör.
Gör äggfri: uteslut äggulan och kontrollera att inte osten innehåller lyzosym E 1105.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Enkla, goda, sofistikerade. Går utmärkt att hacka ihop även utan matberedare. Jag smaksätter kakorna med lite olika kryddor ovanpå innan de går in i ugnen. Några med rosmarin (funkar med torkad eller färsk), några med nymalen svartpeppar, några med en gnutta paprikapulver. Alla älskar dem!

Anna

2021-12-29

Lättbakade och underbart goda.

Annica

2014-12-23

Näringsvärde per portion

Energi243 KJ / 58 kCal
Fett3.7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4.4 g
Protein1.7 g

Testa liknande recept

Pepparkaksrulltårta med lingondipp
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syltkakor med fikonmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
272 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanderade nötter
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanel- och lingonmarmelad
Betyg 3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Struvor
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga