Parmesankakor
Småkakor behöver inte alltid spela rollen som fikabröd – de här salta godbitarna passar bäst antingen som middagstillbehör eller på buffébordet. Och de går åt i ett nafs!
Ingredienser
30 st
80 g nyriven parmesan (80 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
100 g smör
1 1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 äggula
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi243 KJ / 58 kCal
Fett3.7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4.4 g
Protein1.7 g
Kommentarer
Enkla, goda, sofistikerade. Går utmärkt att hacka ihop även utan matberedare. Jag smaksätter kakorna med lite olika kryddor ovanpå innan de går in i ugnen. Några med rosmarin (funkar med torkad eller färsk), några med nymalen svartpeppar, några med en gnutta paprikapulver. Alla älskar dem!
Anna
2021-12-29Lättbakade och underbart goda.
Annica
2014-12-23