Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Parmesankakor

Småkakor behöver inte alltid spela rollen som fikabröd – de här salta godbitarna passar bäst antingen som middagstillbehör eller på buffébordet. Och de går åt i ett nafs!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Riv osten fint på rivjärn. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Dela degen i 2 delar (för 30 st). Rulla ut varje del till en rulle, ca 3 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

För alla

Kakorna innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt mjölet till ett glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till ett laktosfritt smör.
Gör äggfri: uteslut äggulan och kontrollera att inte osten innehåller lyzosym E 1105.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 80 g nyriven parmesanost (80 g motsvarar 3 1/2 dl)
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 100 g smör
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 äggula
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 243 kJ / 58 kCal