Parmesankakor

42
2
Parmesankakor

Småkakor behöver inte alltid spela rollen som fikabröd – de här salta godbitarna passar bäst antingen som middagstillbehör eller på buffébordet. Och de går åt i ett nafs!

Parmesankakor

Ingredienser

30 st
80 g nyriven parmesan (80 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
100 g smör
1 1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 äggula

För alla

Kakorna innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt mjölet till ett glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till ett laktosfritt smör.
Gör äggfri: uteslut äggulan och kontrollera att inte osten innehåller lyzosym E 1105.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Anna

2021-12-29

Enkla, goda, sofistikerade. Går utmärkt att hacka ihop även utan matberedare. Jag smaksätter kakorna med lite olika kryddor ovanpå innan de går in i ugnen. Några med rosmarin (funkar med torkad eller färsk), några med nymalen svartpeppar, några med en gnutta paprikapulver. Alla älskar dem!

Annica

2014-12-23

Lättbakade och underbart goda.

Näringsvärde per portion

Energi 243 KJ / 58 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden