Parmesan och valnötssallad

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Parmesan och valnötssallad

Smakrik sallad med ruccolasallad, gurka, parmesanost och valnötter i en härlig vinägrett. Servera parmesan och valnötssalladen till medelhavslasagnen eller grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Parmesan och valnötssallad

Ingredienser

10 portioner
ca 300 g  rucolasallad
2   gurkor
8   vitlöksklyftor
150 g  parmesan
250 g  valnötter
2 msk  vinägrett (köpt eller hemgjord)

Gör så här

Tips

Gör gärna salladen ett dygn innan den ska ätas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde salladen bara en stund före serveringen, eftersom ruccolan blir så blöt av vinägretten. Mycket god.

Märta

2007-06-25

Salladen är jättegod, men om man gör den dagen innan den skall ätas, bör man vattna ur gurkorna (eller skära bort "kärnhuset") för annars blir det bara gegga av alltihop. Smaken är dock jättegod ändå. (Jag hade lite otur.)

Inger

2007-05-15

Testa liknande recept

Spaghetti med ruccola och nötter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påsksallad
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Äppel- och valnötssallad
Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga