Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmesan och valnötssallad

Smakrik sallad med ruccolasallad, gurka, parmesanost och valnötter i en härlig vinägrett. Servera parmesan och valnötssalladen till medelhavslasagnen eller grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och grovhacka ruccolasalladen. Lägg i en skål.
  2. Skölj gurkorna och skär dem i tärningar. Blanda ner dem, riven parmesanost och pressad vitlök.
  3. Hacka valnötterna grovt och rör ner dem i skålen.
  4. Vänd ner lite olja, vinäger, salt och peppar.
  5. Servera gärna som tillbehör till Medelhavslasagne.

Tips

Gör gärna salladen ett dygn innan den ska ätas.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 300 g ruccolasallad
  • 2 gurkor
  • 8 vitlöksklyftor
  • 150 g parmesanost
  • 250 g valnötter
  • 2 msk vinägrett (köpt eller hemgjord)
Lägg till i inköpslistan