Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg

Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg är ett utmanade och perfekt tilltugg som du med fördel kan tillaga i förväg. Den redda soppan av gröna ärter och lök serveras med tre läckra små rätter som består av getost, hummer, krutonger och endiver.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Ingredienser
6 portioner
Glas: Ljummen grönärtsoppa
1/2 dl finhackad gul lök
1 tsk finhackad vitlök
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
250 g gröna ärtor (frysta, tinade)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sked 1: Endivkompott med getost
2 endiver
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 msk citronjuice
2 msk socker
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 bit krämig getost (1 bit motsvarar ca 150 g)
1/2 dl grovhackade valnötter
1 - 1 1/2 tsk strimlad röd chilifrukt
Sked 2: Fänkålskrutonger med forellrom
4 - 5 skivor fryst vitt bröd
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk olja
1 msk fänkålsfrön
salt
50 g forellrom
1/2 dl finhackad gräslök
Sked 3: Hummer med limekryddad tomatsallad
2 selleristjälkar
2 tomater
2 schalottenlökar
1/2 dl finhackad koriander
1 - 1 1/2 tsk pressad limejuice
6 droppar tabasco
2 krm socker
2 krm salt
2 krm peppar
1 tinad, fryst hummer (à 350 g)
Gör så här
Ljummen grönärtsoppa
Endivkompott med getost
00:15:00
Fänkålskrutonger med forellrom
Hummer med limekryddad tomatsallad
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättemånga goda smaker som kom fram! Såg väldigt festligt ut på tallriken också!
Jessica
2005-05-02