Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg

Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg är ett utmanade och perfekt tilltugg som du med fördel kan tillaga i förväg. Den redda soppan av gröna ärter och lök serveras med tre läckra små rätter som består av getost, hummer, krutonger och endiver.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg

Ingredienser

6 portioner

Glas: Ljummen grönärtsoppa

1/2 dl  finhackad gul lök
1 tsk  finhackad vitlök
2 msk  olivolja
1 dl  vitt vin
4 dl  vatten
2 msk  konc kycklingfond
250 g  gröna ärtor (frysta, tinade)
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Sked 1: Endivkompott med getost

2   endiver
1/2 dl  vitt vin
1/2 dl  vatten
1 msk  citronjuice
2 msk  socker
1 msk  smör
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1   bit krämig getost (1 bit motsvarar ca 150 g)
1/2 dl  grovhackade valnötter
1 - 1 1/2 tsk  strimlad röd chilifrukt

Sked 2: Fänkålskrutonger med forellrom

4 - 5   skivor fryst vitt bröd
1   vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk  olja
1 msk  fänkålsfrön
salt
50 g  forellrom
1/2 dl  finhackad gräslök

Sked 3: Hummer med limekryddad tomatsallad

2   selleristjälkar
2   tomater
2   schalottenlökar
1/2 dl  finhackad koriander
1 - 1 1/2 tsk  pressad limejuice
6   droppar tabasco
2 krm  socker
2 krm  salt
2 krm  peppar
1   tinad, fryst hummer (à 350 g)

För alla

Ljummen grönärtsoppa:
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för kycklingfond.

Endivekompott med fänkål:

Fri från gluten och ägg.

Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja. Byt getosten mot tofu.

Fänkålskrutonger med forellrom:

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.

I övrigt fri från mjölk och ägg.

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Hummer och limekryddad tomatsallad:

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Ljummen grönärtsoppa

Endivkompott med getost

Fänkålskrutonger med forellrom

Hummer med limekryddad tomatsallad

Tips

Förberedelser

Grönärtsoppa: Går bra att laga dagen före. Förvaras täckt i kylskåp. Värm lätt före servering.

Endivkompott med getost: Går bra att göra dagen före och förvaras i kylskåp. Värm den något vid servering så att den inte serveras kylskåpskall.

Fänkålskryddade krutonger med forellrom: Krutongerna kan göras några dagar i förväg. Förvaras torrt.

Hummer med limekryddad tomatsallad: Förbered grönsakerna samma dag enligt beredningen. Förvara separat täckt med plastfolie och blanda vid serveringstillfället. Hummern kan plockas och skäras dagen före. Förvaras täckt med plastfolie i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jättemånga goda smaker som kom fram! Såg väldigt festligt ut på tallriken också!

Jessica

2005-05-02

Testa liknande recept

Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad hummer med rom- och ingefärssmör
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad hummer med Västerbottensost
Betyg 4.3 av 5.
147 personer har röstat
Under 60 min att tillaga