Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg
Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg är ett utmanade och perfekt tilltugg som du med fördel kan tillaga i förväg. Den redda soppan av gröna ärter och lök serveras med tre läckra små rätter som består av getost, hummer, krutonger och endiver.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
6 portioner
Glas: Ljummen grönärtsoppa
1/2 dl finhackad gul lök
1 tsk finhackad vitlök
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
250 g gröna ärtor (frysta, tinade)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sked 1: Endivkompott med getost
2 endiver
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 msk citronjuice
2 msk socker
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 bit krämig getost (1 bit motsvarar ca 150 g)
1/2 dl grovhackade valnötter
1 - 1 1/2 tsk strimlad röd chilifrukt
Sked 2: Fänkålskrutonger med forellrom
4 - 5 skivor fryst vitt bröd
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk olja
1 msk fänkålsfrön
salt
50 g forellrom
1/2 dl finhackad gräslök
Sked 3: Hummer med limekryddad tomatsallad
2 selleristjälkar
2 tomater
2 schalottenlökar
1/2 dl finhackad koriander
1 - 1 1/2 tsk pressad limejuice
6 droppar tabasco
2 krm socker
2 krm salt
2 krm peppar
1 tinad, fryst hummer (à 350 g)
Gör så här
Ljummen grönärtsoppa
Endivkompott med getost
Fänkålskrutonger med forellrom
Hummer med limekryddad tomatsallad
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättemånga goda smaker som kom fram! Såg väldigt festligt ut på tallriken också!
Jessica
2005-05-02