Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

På nyårsafton och vid andra finare middagsbjudningar är det bra med mat som kan förberedas så att man hinner umgås med gästerna. Vi föreslår en god och gräddig gratäng till en bakad biff med inspiration från Medelhavet. Parmesan- och basilikaröran och gratängen kan du ha klar i förväg och värma upp innan servering.

Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskocksgratäng

1 kg mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Biff

1 kruka basilika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 dl ströbröd
2 äggulor
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
4 skivor ryggbiff (à 150 g)
1 msk smör

Till servering

sallad
haricots verts (bönor)
rödlök
rädisor

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergod och inte alls svår. Min man som inte är så förtjust i kött sa att det var bland det godaste han ätit

    Cristina

Näringsvärde per portion

Energi3726 KJ / 890 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein49 g

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämigt stomp
    Betyg 2.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad