Parmarullar med kronärtskockskräm
Parmarullar med kronärtskockskräm är perfekt plockmat på vilken fest som helst. Mixa kronärtskockshjärtan med crème fraiche och körvel. Smaksätt röran med vitlök och citron, fyll skinkan och ställ kallt. Parmaskinkan kan bytas ut mot annan lufttorkad skinka, till exempel serrano.
Ingredienser
4 portioner
1 burk kronärtskockshjärta (à 400 g)
1 citron
2 dl crème fraiche
1 kruka körvel
1 vitlöksklyfta
flingsalt och peppar
8 skivor parmaskinka
Garnering
rucola
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Näringsberäkningen är beräknad för 4 portioner.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1019 KJ / 243 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater7.7 g
Protein9.6 g
Kommentarer
Hej Laila! Tråkigt att höra. Men se till så spaden är avhälld ordentligt och låt den sedan stå kallt lite längre så borde du få ihop den med hjälp av plastfolien. Lycka till!
Redaktionen
2013-07-31Den smeten man får blir så lös så det går inte att göra rullar av den och definitivt inte att skära dessa rullar. Smaken var inte heller så god, tyckte inte mina gäster heller....
Laila
2013-07-31