Parmarullar med kronärtskockskräm

10
2
Parmarullar med kronärtskockskräm

Parmarullar med kronärtskockskräm är perfekt plockmat på vilken fest som helst. Mixa kronärtskockshjärtan med crème fraiche och körvel. Smaksätt röran med vitlök och citron, fyll skinkan och ställ kallt. Parmaskinkan kan bytas ut mot annan lufttorkad skinka, till exempel serrano.

Parmarullar med kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
1 burk kronärtskockshjärta (à 400 g)
1 citron
2 dl crème fraiche
1 kruka körvel
1 vitlöksklyfta
flingsalt och peppar
8 skivor parmaskinka

Garnering

rucola

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsberäkningen är beräknad för 4 portioner.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

2013-07-31

Hej Laila! Tråkigt att höra. Men se till så spaden är avhälld ordentligt och låt den sedan stå kallt lite längre så borde du få ihop den med hjälp av plastfolien. Lycka till!

Laila

2013-07-31

Den smeten man får blir så lös så det går inte att göra rullar av den och definitivt inte att skära dessa rullar. Smaken var inte heller så god, tyckte inte mina gäster heller....

Näringsvärde per portion

Energi 1019 KJ / 243 kCal
Fett 19.6 g
Kolhydrater 7.7 g
Protein 9.6 g
Läs mer om näringsvärden