Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Parmarullar med kronärtskockskräm

Parmarullar med kronärtskockskräm är perfekt plockmat på vilken fest som helst. Mixa kronärtskockshjärtan med crème fraiche och körvel. Smaksätt röran med vitlök och citron, fyll skinkan och ställ kallt. Parmaskinkan kan bytas ut mot annan lufttorkad skinka, till exempel serrano.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från skockorna och lägg dem i en matberedare. Riv det yttersta skalet av citronen.
  2. Mixa skockorna tillsammans med crème fraiche och körvel.
  3. Smaksätt med citronskal, pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Lägg skinkskivorna lite omlott på plastfolie. Bred på kronärtskockskrämen och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Ställ rullen kallt ca 30 minuter.
  5. Skär den i stubbar och lägg upp på fat.
  6. Garnering: Garnera med ruccola.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsberäkningen är beräknad för 4 portioner.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kronärtskockshjärta (à 400 g)
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka körvel
  • 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt och peppar
  • 8 skivor parmaskinka
Garnering
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1019 kJ / 243 kCal