Vad passar bättre till fest än grillad oxfilé? Servera oxfilén tillsammans med en marmelad av lök och senap, härligt ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad. Lyxigt och supergott!
Ingredienser
4 portioner
4
bitar oxfilé (4 bitar motsvarar 600 g)
1
msk
olja
1/2
tsk
salt
2
krm
peppar
Lök- och senapsmarmelad
2 - 2 1/2
gula lökar
1
msk
grovhackad vitlök
2 - 2 1/2
msk
mild olivolja
2
msk
socker
1
dl
äppelcidervinäger
1
tsk
konc kycklingfond
1
dl
vatten
2
msk
gult senapsfrö
1
tsk
gurkmeja
1
msk
senapspulver
1
tsk
maizenaredning för ljusa såser
2 1/2
msk
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
12
2 st
Kommentarer
Mihkel
2021-10-01
Senapsmarmeladen blev riktigt bra. Fem stjärnor eftersom det var något unikt.
Kommentarer
Mihkel
2021-10-01Senapsmarmeladen blev riktigt bra. Fem stjärnor eftersom det var något unikt.
Håkan
2020-06-17Kan va nått att prova