Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

Vad passar bättre till fest än grillad oxfilé? Servera oxfilén tillsammans med en marmelad av lök och senap, härligt ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad. Lyxigt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marmelad: Skala och grovtärna löken. Fräs lök och vitlök mjuk på svag värme i ca 15 minuter. Salta och peppra. Strö över sockret och låt "smälta" in i löken. Häll på vinäger, kycklingfond, vatten och senapsfrö. Låt stå och puttra på svag värme i 5 minuter.
  2. Rör ut gurkmeja och senapspulver i 2 msk vatten (för 4 port). Blanda ner i lökblandningen. Rör ner maizenaredningen och låt alltsammans småputtra i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Blanda i timjanen.
  3. Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet.
  4. Servera marmeladen till den grillade oxfilén. Ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar oxfilé (4 bitar motsvarar 600 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lök- och senapsmarmelad
  • 2 1/2 gula lökar
  • 1 msk grovhackad vitlök
  • 2 1/2 msk mild olivolja
  • 2 msk socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 2 msk gult senapsfrö
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk maizenaredning för ljusa såser
  • 2 1/2 msk färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?