Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

12
2
Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

Vad passar bättre till fest än grillad oxfilé? Servera oxfilén tillsammans med en marmelad av lök och senap, härligt ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad. Lyxigt och supergott!

Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

Ingredienser

4 portioner
4 bitar oxfilé (4 bitar motsvarar 600 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Lök- och senapsmarmelad

2 - 2 1/2 gula lökar
1 msk grovhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk mild olivolja
2 msk socker
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk konc kycklingfond
1 dl vatten
2 msk gult senapsfrö
1 tsk gurkmeja
1 msk senapspulver
1 tsk maizenaredning för ljusa såser
2 1/2 msk färsk timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Mihkel

2021-10-01

Senapsmarmeladen blev riktigt bra. Fem stjärnor eftersom det var något unikt.

Håkan

2020-06-17

Kan va nått att prova