Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad
Vad passar bättre till fest än grillad oxfilé? Servera oxfilén tillsammans med en marmelad av lök och senap, härligt ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad. Lyxigt och supergott!
Ingredienser
4 portioner
4 bitar oxfilé (4 bitar motsvarar 600 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Lök- och senapsmarmelad
2 - 2 1/2 gula lökar
1 msk grovhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk mild olivolja
2 msk socker
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk konc kycklingfond
1 dl vatten
2 msk gult senapsfrö
1 tsk gurkmeja
1 msk senapspulver
1 tsk maizenaredning för ljusa såser
2 1/2 msk färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Senapsmarmeladen blev riktigt bra. Fem stjärnor eftersom det var något unikt.
Mihkel
2021-10-01Kan va nått att prova
Håkan
2020-06-17