Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Betyg 4.4 av 5.90 personer har röstat
Receptet har 40 kommentarer
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Ingredienser

8 portioner

Svampkräm

3 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
200 g svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1 msk margarin eller smör
2 dl crème fraiche
1 tsk soja (kinesisk)
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås

2 schalottenlökar
2 msk margarin eller smör
3 msk socker
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2 - 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser

Parmalindad oxfilé

1 1/5 kg oxfilé
8 skivor parmaskinka
2 msk margarin eller smör
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

40 st
  • Äter varje nyår. Svampkrämen är magisk. Allra bäst är fock såsen. De serverar jag till kött året om. Parmaskinka kan man utesluta..

    Lotta

  • Tips! Ta fram svampkrämen en stund innan servering. Då kommer smakerna fram mer.

    Annica

  • Såserna blir hur goda som helst. Prova att ungnsbaka en hel oxfilé i 125 grader i flera timmar. Sedan följa receptet.

    Carl-gunnar

  • Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik

    Per-erik

  • Bästa oxfilé men det är såsen som gör rätten! Kan ätas med sked 😊

    Helena

  • Man önskar att det aldrig tar slut! Men det går ju att göra igen! Provade detta för första gången idag, men det blir ju inte sista, verkligen inte.

    Lotta

  • Passar till nyårsafton !!!

    Viviann

  • Vår favoritsås! Imponerar alltid på gästerna. Härligt smakrik.

    Johanna

  • Underbart gott!

    Sigbrith

  • Verkligen gott! Både såsen och champinjonkrämen smakar mmmmm..... lovely!

    Susanna

Testa liknande recept

  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Potatispuré med karljohansvamp
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Italiensk fylld filé
    Betyg 3.7 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé tournedos
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad