Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås

Betyg 3.6 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås

Parmalindad laxfilé är en utsökt festrätt. Med getostgratinerade gulbetor blir det både spännande och livfullt. Den smarriga rödvinssåsen innehåller stjärnanis och ingefära.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås

Ingredienser

6 portioner
900 g laxfilé
12 tunna skivor parmaskinka
1 kvist rosmarin
olivolja
600 g gulbetor
100 g getost
salt
vitpeppar

Sås

2 msk strösocker
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 stjärnanis
1 liten bit ingefära
1/2 chilifrukt (t ex serrano)
finrivet skal och saft av 1 lime
honung
1 msk smör
maizenaredning

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Super gott alla nöjda. Jag hittade inte var rosmarinen skulle in. Mvh Karin

    Karin

  • Jag använde kolja istället för lax, en fisk som inte är lika fast i köttet, så istället för att linda parman runt så gjorde jag allt i stor form, och strösslade strimlad parma över fisken (jag hade också på¨strimlad purjolök). Jag tycker att detta var en supersmidig rätt eftersom det gick att för-köra allt (utom fisken) för att sedan värma på det direkt innan servering. Såsen var mycket god fast jag gjorde minst dubbelt så mycket!

    Katrina

  • 5 hattar! Fantastisk mustig sås med överraskande smak som lyfter allt,värd sin tid att göra.Går mkt bra med rödbetor isf gulbetor.Festrätt som gjorde succé.

    Ewa

  • Jag kokade färskpotatis och palsternacka istället för gulbeta. Med osten på blev dt också väldigt gott Anna Sandgren

    Annemor

  • Anne, varför inte låta gulbetorna bo längst ned i ugnen medan du gör laxen? På så sätt har du varma grönsaker till laxen ;-)

    Monika

  • Det verkar lite klurigt att få ihop ugnstiderna, om man inte har dubbla ugnar. Antar att man får köra laxen först, höja värmen sen, och så gratinera gulbetorna.

    Anne

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett26 g

Testa liknande recept

  • Glögg
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinssås med chili & kakao
    Betyg 3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Enkel rödvinssås
    Betyg 2.8 av 5.3009 personer har röstat
    Receptet har 50 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Burgundisk köttgryta
    Betyg 4.3 av 5.997 personer har röstat
    Receptet har 155 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad