Parmafisk med basilikapotatis

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
4
Parmafisk med basilikapotatis

En spektakulär rätt med en annorlunda kombination av fiskfiléer inlindade i parmaskinka. Tillsammans med den underbara krämiga basilikapotatisen är rätten en höjdare.

Parmafisk med basilikapotatis

Ingredienser

4 portioner
10 - 12   potatisar
4   fiskfiléer av t ex torsk (à ca 125 g)
1/2 krm  salt
2 krm  mald vitpeppar
100 g  parmaskinka i tunna skivor
1 msk  olivolja
2 dl  lätt crème fraiche (15%)
1   kruka basilika

Till servering

gröna ärtor
bröd

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen till laktosfri créme fraich.

Gör så här

Tips

1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin som droppas över fisken ger den mer festkänsla (för 4 port).

Gröna tipset: Servera basilikapotatisen till stekt tofu om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Det här va inte gott Lagar det aldrig igen Hälsn Ingrid

Ingrid

2023-06-22

Hej! Önskar ej spara detta recept. Vet ej hur man får bort det. Hälsningar Iréne Olsson

Irene

2007-03-27

Det var en ny smakupplevelse, Kantänka mig att laga till det igen

Anette

2006-05-11

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Lax med parmatäcke
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Provensalsk pizza
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Parmachips
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling med rostade grönsaker och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Serranochips
Betyg 3.6 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga