Parmafisk med basilikapotatis

5
3
Parmafisk med basilikapotatis

En spektakulär rätt med en annorlunda kombination av fiskfiléer inlindade i parmaskinka. Tillsammans med den underbara krämiga basilikapotatisen är rätten en höjdare.

Parmafisk med basilikapotatis

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar
4 fiskfiléer av t ex torsk (à ca 125 g)
1/2 krm salt
2 krm mald vitpeppar
100 g parmaskinka i tunna skivor
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche (15%)
1 kruka basilika

Till servering

gröna ärtor
bröd

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen till laktosfri créme fraich.

Gör så här

Tips

1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin som droppas över fisken ger den mer festkänsla (för 4 port).

Gröna tipset: Servera basilikapotatisen till stekt tofu om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Irene

2007-03-27

Hej! Önskar ej spara detta recept. Vet ej hur man får bort det. Hälsningar Iréne Olsson

Anette

2006-05-11

Det var en ny smakupplevelse, Kantänka mig att laga till det igen

Maj-louise

2006-05-08

Potatisen var mycket god. Fisken gör jag aldrig om. Usch.

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 580 kCal
Fett 15 g
Läs mer om näringsvärden