Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Parmafisk med basilikapotatis

En spektakulär rätt med en annorlunda kombination av fiskfiléer inlindade i parmaskinka. Tillsammans med den underbara krämiga basilikapotatisen är rätten en höjdare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Krydda fisken med hälften av saltet och pepparn. Linda skinkskivorna runt varje fiskfilé och lägg i en ugnssäker form.
  3. Droppa över olivoljan och stek mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.
  4. Mixa lättcrème fraichen med basilika och resten av saltet och pepparen med mixerstav eller i en mixer.
  5. Låt potatisen rinna av och häll den gröna såsen över.
  6. Till servering: Servera fisken med basilikapotatis, ärter och bröd.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen till laktosfri créme fraich.

Tips

1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin som droppas över fisken ger den mer festkänsla (för 4 port).

Gröna tipset: Servera basilikapotatisen till stekt tofu om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 - 12 potatisar
  • 4 fiskfiléer av t ex torsk (à ca 125 g)
  • 1/2 krm salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 100 g parmaskinka i tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl lätt crème fraiche (15%)
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • gröna ärter
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer