Parmafisk med basilikapotatis
En spektakulär rätt med en annorlunda kombination av fiskfiléer inlindade i parmaskinka. Tillsammans med den underbara krämiga basilikapotatisen är rätten en höjdare.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
4 fiskfiléer av t ex torsk (à ca 125 g)
1/2 krm salt
2 krm mald vitpeppar
100 g parmaskinka i tunna skivor
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche (15%)
1 kruka basilika
Till servering
gröna ärtor
bröd
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen till laktosfri créme fraich.
Gör så här
Tips
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin som droppas över fisken ger den mer festkänsla (för 4 port).
Gröna tipset: Servera basilikapotatisen till stekt tofu om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Servera basilikapotatisen till stekt tofu om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Det här va inte gott Lagar det aldrig igen Hälsn Ingrid
Ingrid
2023-06-22Hej! Önskar ej spara detta recept. Vet ej hur man får bort det. Hälsningar Iréne Olsson
Irene
2007-03-27Det var en ny smakupplevelse, Kantänka mig att laga till det igen
Anette
2006-05-11