Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lax med parmatäcke

Testa den här speciella kombinationen av havets lax täckt av lantlig parmaskinka. Du gör en härlig bädd på fänkål och paprikor och placerar laxen därpå. Efter att smakerna har mognat i ugnen och med krämig färskost till är rätten himmelsk god.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och klyfta fänkålen. Kärna ur, skölj och skär paprikan i bitar. Lägg fänkålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Droppa olivolja över grönsakerna. Tillaga fänkålen och ev potatisklyftor mitt i ugnen i 20 minuter. Lägg på paprikan och tillaga ytterligare 10 minuter.
  4. Lägg laxen på grönsaksbädden. Täck varje bit med en skiva skinka. Tillaga lax och grönsakerna i 10-15 minuter. Laxen kan fortfarande ha en rå kärna när den är klar, och skinkan ska vara knaprig.
  5. Till servering: Servera med smaksatt färskost, t ex färskost med vitlök och örter, en sallad av t ex rucolasallad, färsk spenat, tomater och kanske kokta linser eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxfiléer (frysta tinade à ca 140 g)
  • 4 fänkål
  • 2 stora röda paprikor
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor parmaskinka
Till servering
  • färskost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden