Lax med parmatäcke
Testa den här speciella kombinationen av havets lax täckt av lantlig parmaskinka. Du gör en härlig bädd på fänkål och paprikor och placerar laxen därpå. Efter att smakerna har mognat i ugnen och med krämig färskost till är rätten himmelsk god.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 laxfiléer (frysta tinade à ca 140 g)
3 - 4 fänkål
2 stora röda paprikor
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 - 2 msk olivolja
4 skivor parmaskinka
Till servering
färskost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett31 g
Kommentarer
Gott och enkelt att göra. Skötte sig själv till stor del i ugnen så tid fanns för drink innan. Fänkålen fick en behaglig mild smak.
Bengt
2006-10-07Icas färskost är bäst till denna rätt eftersom den är lösare i konsistensen än flera andra märken.
Anna
2005-11-22Den här mat rätten var mer för oss vuxna men barnen är inte fisk älskare så det kan vara därför.Jag "hoppade över" fänkålen och bredde färskost på laxen istället.
Anette
2005-11-16