Lax med parmatäcke

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
20
Lax med parmatäcke

Testa den här speciella kombinationen av havets lax täckt av lantlig parmaskinka. Du gör en härlig bädd på fänkål och paprikor och placerar laxen därpå. Efter att smakerna har mognat i ugnen och med krämig färskost till är rätten himmelsk god.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Lax med parmatäcke

Ingredienser

4 portioner
4 laxfiléer (frysta tinade à ca 140 g)
3 - 4 fänkål
2 stora röda paprikor
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 - 2 msk olivolja
4 skivor parmaskinka

Till servering

färskost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt att göra. Skötte sig själv till stor del i ugnen så tid fanns för drink innan. Fänkålen fick en behaglig mild smak.

Bengt

2006-10-07

Icas färskost är bäst till denna rätt eftersom den är lösare i konsistensen än flera andra märken.

Anna

2005-11-22

Den här mat rätten var mer för oss vuxna men barnen är inte fisk älskare så det kan vara därför.Jag "hoppade över" fänkålen och bredde färskost på laxen istället.

Anette

2005-11-16

Näringsvärde per portion

Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad sparris i parmaskinka med färskost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Serranorullar fyllda med olivost och kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga