Pärllök från woken | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pärllök från woken

Den här spännande asiatiska woken med pärllök, fläskfilé, ananas och kinakål tillagar du lätt och smidigt. Pärllök från woken passar utmärkt med basmatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och strimla fläskfilén. Woka filén i hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Ta upp köttet på ett fat så länge.
  2. Skala pärllök och morötter. Skölj kinakålen. Skär morötter och kinakål i strimlor.
  3. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i bitar. Woka lök och morötter i resten av oljan i woken ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt kinakål, ananas och fläskfilén.
  4. Blanda samman ingredienserna till såsen och häll i woken. Låt koka upp. Strö över sesamfrön. Servera woken med basmati- eller jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • 250 g pärllök
  • 2 morötter
  • 1/2 kinakål (1/2 kinakål motsvarar ca 200 g)
  • 1/2 liten ananas (1/2 ananas motsvarar ca 400 g)
Sås
  • 1/2 dl ljus soja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk arrowrot
Garnering
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden